Дронполігон "Муромець". Віддай свій будинок ЗСУ.

 





В армії нас вчили - на кожного бійця на фронті працює 9 людей в тилу, Але на кожного боєвого пілота працює 100 людей і це від кухарки в льотній столовій до інжинера на оборонпидприємстві.  В сучасній війні -   тил та логістика вважаються візначальними для перемозі у війні. Такшо Ми офіцери- бувші інжинери-науковці та профессорско преподавательскій склад військового авіаційного вища КВВАІУ як раз розробляли  більшість з того шо зараз запроваджується в дронах. 


Коли ми почули заяву влади про створення ударних рот дронів ми посміхнулися того шо цей підрозділ ми почали створювати з перших днів війни, ініціювали оформленя підрозділа в ЗСУ ТРО, створили укріпрайон на північному мосту з співробітниками Xpark.   




І вже на восьмий місяц на территоріі парку Муромець це став майже  зразковий високотехнологічний дронкластер включаючий усю необхідну інфраструктуру від дронполігона, лабораторій , навчальних класів, і закінчуя місцями розташуваня особливого складу з  системами енергонезалежності,  мобільними центрами управління на  дронмобілях .

Дуже добре памьятаємо як на початку війни 9 років тому в 2014 році наша группа компаній безкоштовно передала компьютери та смартфони  трєм авіабригадам того шо вони працювали ще на компьютерах кінця 90х років, у командирів були кнопочні телефони та друкували на матрічних прінтерах. Навіть краску шоб пофарбувати винищувачи ми купували, не кажучи про те шоб влада хоть якось модернізувала ці старі консервні банки.   



Як дежавю все повторилося і в 2022 році.  Держава так нічого і не зробила шоб військові отримали найсучаснійші технології, мабуть все пішло в Велике будівництво. Ну я сподіваюсь шо хоч зараз можновладці вже зрозуміли шо без прокурора та депутата українці якось проживуть, а от без авіції захіщаючої небо не буде ні державаи ні прокурора ні іх. 

Так с перших днів осади та штурму Київа  ми переобладнали концертні майданчикі наших музикальних фестивалів в ідеальний дронодром з якого запускали БПЛА для аеророзвідки від Гостомеля, Казаровичей до Броварів . Організовали взаємодію з фронтом, підготовку пілотів на ротаціі, інтеграцію поранених та взаємдію з британським посольством та виробниками беспілотників.  

Але за увесь цей час від держави ми не отримали ні одного безпілотника, ні копійки фінансовой допомоги на інфраструктуру. Все купляли  за свій рахунок та фонди волонтерів за зібрані кошти з населеня та підприємців донорів. Дуже вдячні керивництву Деснянського району та міста Київа за організаційну допомогу.

 В іншому повний хаос та відсутність коордінації зі сторони влади,  страшенна бюрократія  МінОборони  хоронила більшість  дієвих пропозицій, ізза неї тількі підрозділ БПЛА оформлявся пів року, не заключалися договора на розміщення підрозділів і як результат тільки у нас 2 млн комунальних платежів лягли на наші плечи. Дивно але під час війни щей  силовики  ДБР почали атакувати наше прдприємство з  місцем діслокаціі підрозділу. 




 Прийшлось налогоджувати все симим.    Підприємці та громадяни розуміли шо до держави на війні треба відноситись як і вмирний час «якшо не здатні допомогти так хоть не заважайте». Держслужбовці навіть вкрадені  будинки у МінОборони Та Нацгвардії Укрбудом не згодилась віддати для розташування підрозділам ЗСУ. Коли я почув шо ці дома неможна використовивати для ЗСУ та ТРО  того шо «тиж знаєшь хто за німи стоїть» (намек на Татарова Єрмака). Я поняв шо з ціми можновладцями-злочинцями марно розмовляти. І тоді ми віддали свої будинки та маєтки для підрозділів БПЛА.


!!


Прокачавши мільярди гривень  через юніт 24, та армію дронів до держави врешті   решт дійшло шо купить дрон навіть самий  дорогий - це  нічого без професійного пілота, навпаки - це шкода від втраченого дрону та коштив.

Для  ефективного нищення ворога необхідно - створення інфраструктури навчання, лабораторій і головне вирішених елементарних битових умов. Якшо бійця не буде турбувати - де спати, де помиться,  де поїсти, де паркувати дронмобіль, складувати зброю та обладнання тільки тоді він всю енергію віддасть на підготовки до бою та навчання . 


 І необхідна майстерність не тільки вміння керування дронів та вправлятися з РЕБ а елементарні речи, наприклад тренувати як водію доїхати до  позицій по бездоріжю фронту, все тут важливо та потребує навчання.

 Ну і всіж розуміють шо дуже легко і швидко можно  отримать тільки відкати на закупівлі дронів, тому там повно ушлих друзів Арахамій, ну і зовсім нікому не цікаво та нудно організовувати інфраструктуру та тилове забеспечення і держава тут знову самоусунуласія і від фінансування і від організації і прийшлось все вирішувати самім військовим з волонтерами.

Так наприклад креативні волонтери створили стікери з медом дуже зручні для фронту, та підкармлюють наші підрозділи БПЛА медком, навіть дизайн придумали з байрактарами, Хлопцям дуже подобається. 


 Коли держава безпорадна то тоді включається самоорганізованость українців та підприємців, не держава, не президент, не депутати  а виключно вони і виграють цю війну. 


Коли ми з ЗСУ та волонтерами  всі самоорганізувалися та наладили,  держава наповну почала використовувати і дронполігон і навіть наші будинки, приємно - нас похвалила і навіть дала відзнаки, але ми вже перешли на новий рівень.

Наступним  стало завдання як нищить ворога ефективно та оптимально,  мінімальними коштами наносити максимальний урон. Почалась селекція ефективних дронів.   Появились лідери і навіть цілий рейтинг професійності ударних пілотів снайперів та підрозділів БПЛА. 

Тільки пара- технологічний  дрон та професійно підготовлений пілот , з злагодженою командою дає максимальний результат ліквідаціі  ворога .  Фронт вже впізнає іх по стилю роботи. Один такій взвод БПЛА зайшов на передок накідав жирних цілей арті та   сам вдарив та покамікадзив декілька десядків цілей, а другій підрозділ зайшов тільки дрони втратив та з  заявками « ми на передку дайте нам ще дронів поїхав в тил» .  Того без гарної підготовки  випускати підрозділи на передок це пряме розбазарюваня  коштів волонтерів та держави. 


З іншої сторони багато бійців після важкіх поранень, лікування та реабілітації прагнуть знову на фронт  ніщити росиян.  Нажаль після поранень, іх фізичні можливості  обмежені шоб активно приймати участь в бойових зіткненях в окопах,  того свою ефективність вони бачать в тому шоб  вести  аеророзвідку з БПЛА та закідувать ворога зарядами ударних дронів чи камікадзе. Реабілітаційний центр База 4.5.0 в рамках дронполігона Муромец та центра Пандора  вже  веде підготовку другого ешелону пілотів - поранених ветеранів.






Наш дронкластер по інфраструктурі близок до ідельного для ударної роти дронів.  Ще раз підкреслюємо шо вся ця зразкова дронна інфраструктура була створенна виключно за ініціативи військових, волонтерів за рахунок і обьектах підприємців. Держава в решті решт оцінила шо наші самоорганізовані кластери можуть стати зразком для клонування по всій країні.
А у нас багато планів, ворога чекає багато сюрпризів інтелектуальної високотехнологічної нації. 



https://freegen.fund/

https://freegen.group/

https://freegen.games/ https://mixsport.pro/ua https://kyivmaps.com/ #FreeGenGroup 

#KyivMaps


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віджати X-park. Друга спроба. Трубіцин з ДБР.

Вейкпарки світу та боротьба українських інвесторів з владою . Зозуля Ю.

Невідомий Автомайдан (невідомі епізоди Євромайдану)