Алея Деревяних скульптур фестиваля WoodArtFest


Ідея створення Алєї дерев'яних скульптор у мене народилася у 2016 році. Легендарний Парк Муромець насичений нашою історичною енергетикою, починаючи від того, що в десятому столітті тут стояла застава з дружиною Іллі Муромця і він захищав Київ від набігів східних кочових племен і закінчуючи тим, що в цьому місці знаходяться містичне Урочище Чорторій, яке славилося легендами про зв'язок з потойбічним світом.


У 2018 році було встановлено 6 збільшених у 50 разів стародавних артефактів 9-13 віків - нашої історично-культурної спадщини і потім щороку у вересні проводився фестиваль дерев'яних скульптур із тематикою ДавньоКиївських символів та легенд. Так перші скульптури це 6 культових богатирів та силачів української землі, починаючи від трьох богатирів на чолі з Муромцем до Котигорошка. Наступний фестиваль був присвячений героям Лісової пісні Лесі Українки, та у 2021 році темою скульптур стіл пантеон Язичнецьких богів князя  Володимира.

Фестиваль Wood Art Fest це дуже яскраве та цікаве свято культури історичних символів України, яке проводиться кожен вересень та триває 5 днів. У парку Муромець збираються 5 найкращих скульпторів вибирають собі героя з тематики. Потім із дерев'яних колод за допомогою бензопил та інструментів різьби по дереву народжуються шедеври легенд Української історії та Культури. У фестивалі є елемент змагання, що повз щоденну оплату скульпторам в основний день фестивалю йде голосування відвідувачів за кращі артоб'єкти та глядацькі симпатії, а переможець отримує грошовий супер приз фестивалю.

Реальні скульптури доповнюються віртуальними скульптурами та унікальними та всесвітньовідомими Артоб'єктами в доповненій реальності від платформи FreeGen, наприклад віртуальна копія язичницького Капища або артоб'єкти з фестивалю burning man. В останні роки ця локація і скульптури стали елементами туристичних та розважальних Квестів, де розгадка назви кожного артоб'єкта є відповіддю у тематичній вікторині.


У наступні роки плануємо закінчити скульптури пантеону язичницьких богів та додавати нові історичні символи України.


До зустрічі на нових фестивалях woodArtFest у Києві та створення унікального музею дерев'яних скульптур спадщини та віртуальнго музею артефактів світових в Допорвненої реальності , який розташлван на цьому культовому місці парку Муромець на віки. Слава Україні.

Загляни к нам https://freegen.group/ https://freegen.games/ https://mixsport.pro/ua https://kyivmaps.com/ #FreeGenGroup 


#ПроектЗозулиЮрия
#ZozulyaYuriyProject
https://www.facebook.com/yzozul/
https://www.youtube.com/playlist?list=PLt6sgZdeU1z-Ii1icTSGtXmVBAX7gIC2Q

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віджати X-park. Друга спроба. Трубіцин з ДБР.

Вейкпарки світу та боротьба українських інвесторів з владою . Зозуля Ю.

Невідомий Автомайдан (невідомі епізоди Євромайдану)