Проект "Війна впритул": жахливі руйнування України у 360° кругових понорам та відео з дронів.

 

Ссилкі на матеріали. 

Проект Війна впритул
Сторінка на FB 
Плейлист відео Київщина.
Кругові панорами Чернігів

1. Як і чому виникла ідея зробити проект із 360 кругових понорамів зруйнованих об'єктів Києва? Скільки людей із вашої команди цим займається?




ЮЗ. Ми хочемо показати світовій спільноті масштаб катастрофи та геноцид української нації. Для того щоб зафіксувати що ці нелюди робили з нашою країною та були притягнуті до відповідальності. Ми фіксуємо за допомогою сучасних технологій,  руйнування які спричинив агресор, та розміщуємо їх на Google картах та платформі  KyivMaps 





. Фактично ми надаємо фотопанорами цього місця і людина може порівняти що було раніше до війни, що зробили рашисти, ну і після перемогі і відбудови як будуть виглядати міста та села,  все це можливе на платформі streetview Googlemap та KyivMaps.










Окрім того за допомогою 360 кругових панорам можна відчути себе на місті руйнувань, особливo реалістичні 
враженя та  дуже глибоке занурення у місця руїн здійснюються за допомогою окулярів віртуальної реальності чи іммерсивніх театрів які ми плануємо демонструвати мешканцям та туристам в столицях Європи та світу.







Проектом “Війна впритул” займається команда професіоналів із компанії Freegen Group на чолі з Юрієм Зозулею. До війни ми займалася успішним оцифруванням туризму, культури та спорту і створила кілька популярних проектів MixSport, KyivMaps, FreeGen квестмаршрути. Досвід і технології, які ми використовували для популяризації туристичної привабливості та спорту в Україні, тепер ми використовуємо, щоб розповісти всьому світу про той ужас, який влаштували нам російські нелюди.



2. Поширюєте ли ви інформацію про зруйновані будинки серед іноземців або переважно серед українців?

ЮЗ. Так у нас є зв'язки із міжнародними інформагенствами. Ми розсилаємо максимально щоб був розголос.

Жахливі кадри руйнувань Київщини та Чернігова вже поширило багато світових видань. Серед них – німецькі Blick, румунські Libertatea та Stiripesurse.directorylib. Японське телебачення NTV Sukkiri зняло спеціальний сюжет про війну в Україні та взяло інтерв'ю у Юрія Зозулі. У своєму Infotainment Show вони використовують відео з дронів та 360 кругові панорами, що були зроблені для проекту. З Київською областю створили окремий віртуальний музей війни Київщини, зараз є запит з муніципалітетів на створення подібних музеїв з усіх регіонов потерпілих від війни. 
  


3. Бачили, що про вас багато писала іноземна преса. Як реагують іноземці на фото руйнувань? Що кажуть про війну Росії проти України?


ЮЗ. Говорять, що це ужас і в шоці, що таке можливо в центрі Європи, висловлюють підтримку. Для всього світу 360 фото панорами дають можливість відчутись на місці подій. Можна наблизитися, щоб розглянути деталі, озирнутися навкруги, щоби зрозуміти куди саме поцілили загарбники. Приміряти на собі, на свій будинок свою квартиру і зрозуміти, що було з мешканцями цих руйнувань. Пережити їх емоції, страх та жахіття загибелі. Тому такий контент найбільш яскраво показує всі деталі та забезпечує ефект присутності.


4. Можете, будь ласка, роказати про практичне використання цього проекту для Державної служби з надзвичайних ситуацій. Чи плануєте подавати ці дані для фіксації злочинів окупантів, щоб це знадобилося у майбутньому для компенсації мешканцям та для відновлення споруд?







ЮЗ. Ми співпрацюємо з МНС, МВС та Мінкультом та постійно передаємо інформацію відповідним органам. Як 360 фото панорам так і відео з дронів дуже допомагають у роботі та дослідженні реального стану руйнувань. Особливо з дронів можна дослідити кімнати та коридори під завалами та на недоступних поверхах, під час ударів та пожеш виявити місця знаходження людей. А також впритул розлянути небезпечні місця можливих обвалів вархніх поверхів та замінованих врагом місць.

Особливою частиною нашого проекту є створення 3д моделей пам'яток та будівель історичної спадщини. Які війдуть у проект «Доторкнись України» якій буде тиражуватися по Україні та закордоном щоб показати в доповненій реальності AR наші святині та символи України.

5. Скільки всього мість відзняли? Що вразило вас найбільше під час зйомок? Можливо, були якісь цікаві історії, пов'язані із мешканцями?


ЮЗ. Вже більше 860 будинків та місць по Києвщині та Чернігівщині . Неможливо описати які жахливі відчуття від Бучі, Бородянки.. там було багато людей під завалами. Ворзель,  Макарів, Ірпінь, також вразила розірвана на шматки Мрія у Гостомелі… літак який визнано одним із найкращих у світі - знищено.


З мешканцями здебільшого дуже страшні історії. Так у перші години війни ворог ударивши по житлових будинках у Гастомелі, Бучі, Бородянці, спричінивши завали та руйнування коли провалилися міжповерхові перекритя під якими опинилися мешканці.
Потім зайшли окупаційні війська і місяць знаходилися на цих місцях але не діставали людей з під завалів і тількі через місяць іх наші війська вибили та рятувальники почали розбирати завали . Знахідки шокували, ніхто не вижив, люди помирали у підвалах від голоду та зневоднення. І ті 15000 хто був у списках зниклих без вісти на київщині, багатьох знайшли під завалами перших ударів та були похоронені заживо в підвалах.

Друга жахлива історія про подружжя яке рятувалося в районі Бородянки на авто, їх зупинили оркі на тентованій вантажівці, чоловіка застрелили а дівчину забрали в кузов і там усі її гвалтували, а потім убили пострілом у пах та викинули на узбіча. Ц
им звірям не буде пощади .


6. Часто заходити до таких будівель небезпечно. Ви ходите самостійно чи із теробороною, із супроводжуючими?


ЮЗ. У будинкі майже не заходим, зйомка проводитися за допомогою дронів.

На всіх зйомках у нас є супровід робітники поліції, МНС допомагають і ми їм допомагаємо впритул розглянути місця можливих обрушень. Одного разу навіть запустили дрон через великий відвір у розваленах в підвал де пролітая коридорами знайшли тіла людей. І сповістили про це рятувальників на поверхні. ЗСУ декілька раз допомогали з дрону досліджувати заміноване подвірья та на наявність ворогів.



7. На сайті проекту я побачив, що доступні Київ та міста Київської області. Розкажіть, будь ласка, чи плануєте ви розширювати кордони власного проекту на інших містах?


ЮЗ. Так ми уже фіксуємо руїни Чернігіва, Сум отримали пропозиції зафіксувати руйнування та злочини у  Харкові, Миколаєві. Зараз шукаємо фінансування цих робочих виїздів. Рівень руйнувані там набагато вищій чим на Київщині і шоб все зафіксувати надо декілька неділь та багато обладнання та фахівців, на все не хватає ресурсів та волонтерів. Зараз проект переростає в загально Українській, того що дуже багато звертається громад та муніціпалітетів щоб ми відзняли руїни іх регіонів покі іх не розібрали, щоб максимально показати світові той жах що творять рашисти. 
Зараз ми пропонуємо всім хто має дрони та обладнання для створення кругових панорам долучатися до проекту та розміщувати на платформі Війна впритул цей контент, щоб він швидко поширився світом через вже розкручений портал та набув резонансу.   



 

8. У вас також є проекти, присвячені мандрівкам. Чи будете ними займатись після нашої перемоги, і якими на ваш погляд будуть мандрівки Україною після війни? Як на вашу зміну філософія подорожей?


ЮЗ. Так ми займаємось і готуємось до відбудови України. Наша філософія це оцифрування туризму, культури та спорту для того, щоб країна була розвинена та активна! Але навики зафіксувати цей злочин проти України та людиності для всіх майбутніх поколінь та зробить віртуальни тури по руїнам війни.  Щоб завжди вони мали змогу поринути у цю трагедію .



9. Які перспективи проекта "Війна впритул"

ЮЗ. Наш проект зацікавив майже всі континенти світу, та безліч інформагенств публікують новини нашої платформи. Наступним кроком стає демонстрація наших панорам та відео руїн на міжнародних виставках та експозиціях купольних імерсівних театрів з віртуальними музеями та проектом "Доторкнись до України" на центральних площах країн світу. Наш проект актівно популізують та підтримують не тільки телеканали та інформагенства, но і діаспри, консульства, посольства, фонди та і приватні бізнесмени та компанії. 

Глубоке проникнення з ефектом присутності надає сильних емоційних вражень людям всього світу що мотивує іх допомогати нам та тиснути на політиків що до більшої підтримкі України.    








Наразі для проекту Доторкнись до України в розділ Віртуальні музеї  збираємо дані про знищені та пошкоджені пам'ятки та готуємо матеріали про міста-герої. Після перемоги будемо актуалізувати регістр туристичних пам'яток та гідів у співпраці з департаментами туризму міст та областей, розроблятимемо нові туристичні маршрути, а також повернемося до активної промоції кращих туристичних дестинацій та турпродуктів.

Статі по темі 
Музеі під час війни 
Проект Доторкнись до України
Батьківщина мати в доповненої реальності.
Літак Мрія в доповненої реальності.

https://freegen.group/ https://freegen.games/ https://mixsport.pro/ua https://kyivmaps.com/ #FreeGenGroup  Презентація проекту

#ПроектЗозулиЮрия
#ZozulyaYuriyProject
https://www.facebook.com/yzozul/ 
https://www.youtube.com/playlist?list=PLt6sgZdeU1z-Ii1icTSGtXmVBAX7gIC2Q 

















Статі по темі. 

1) https://www.thetimes.co.uk/article/take-a-virtual-tour-of-destruction-in-ukraines-kyiv-region-g5m5tfdcc 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віджати X-park. Друга спроба. Трубіцин з ДБР.

Вейкпарки світу та боротьба українських інвесторів з владою . Зозуля Ю.

Невідомий Автомайдан (невідомі епізоди Євромайдану)