Вейкпарки світу та боротьба українських інвесторів з владою . Зозуля Ю.

Статя постійно доповнюється та оновлюється. 


Першу кільціву канатку з вейкпарком в України ми встановили в Києві в 2007 року одночасно з визнанням "вейкбордингу" видом спорту в Україні та отримання нашой федерацією UWF статусу "національної по вейкбордингу"     Розбудовуючи канатки і вейкпарк в Ікспарк в Києві та мандруючи світом, я відвідав понад 200 вейкпарків у різних країнах, вивчив маркетинг, законодавство та пільги на будівництво водноспортивних баз.
Цей блог присвячений найкращим ідеям реалізованим для вейкбордингу з усього світу та порадам як  інвестувати в розвиток вейкпарків в Україні. Релокації та клонування вейкпарків за кордон, об'єднаня українських інвесторів та власників вейкпарків в боротьбі проти держпосадовців у
країнської влади та свавіллям правоохоронців .





 Світ і Європа визнали виключну соціальну і екологічну користь вейкпарків для мешканців. 

Увесь світ визнав величезну соціальну та екологічну користь вейкпарків з канатними дорогами. В Євросоюзі на законодавчому рівні вейкпарки визначили як найкраще рішення для літнього дозвілля мешканців на водоймах Євросоюзу, долучення молоді та мешканців до спорту, один із ефективних заходів вирішення соціальних проблем регіону, оптимальне екологічне рішеня для відновлення водойомів.  Вейкпарки рекомендовані для розміщеня на всіх водоймах Євросоюзу де це  доцільно та дозволяють умови. Того в Європі канаток вже більше 400 і кожен рік приріст до 15-20 нових вейкпарків. 

Детальна інформація на прикладі Бельгійського вейкпарку  в відеоблозі 

 Надамо повний перелік безприцидентної користі канатних доріг з вейкпарками для країн.  


Вейкпарк 

- це найкраще занятя вільного часу молоді та дітей у літній сезон на свіжому повітрі

- активний відпочинок мешканців та дітей на воді з фізичною нагрузкою

- найкращий оздоровчий ефект (сонце, повітря та вода - наші найкращи друзі) 

Можливость використання взимку на замерших водоймах для лиж та тюбінга.


- великій віковий діапазон користувачив  вейкпарків від 3 до 90 років, любого рівня фізичної підготовки 

- доступно для громадян середнього та малого достатку, студентам, малозабеспеченим.  

- спортивні літні денні табори для дітей,

- найефективнійша реабілітація для людей з інклюзією та поранених 

- канатки на електротязі - екологічно чисті і не використовують паливо як катери 


- приваблива зона відпочинку мешканців та пікнік зон з постійним шоу виступами спортсменів на воді 

- найкраще рішення для проектування парків з водоймами 

- аерація води (збагачення кіслородом за рахунок взбиття дошками вейкбордистів) вода не застоюється і відновлюється в біологічному сенсі 

- водойма приваблює багато риби особливо жарким літом, аерація  кіслородом помогає їй дихати 

- глемпінги, гестхаузи та кемпінги з автодомами популярні для туристів економ классу та студентів.

 Ідея як можно більше водойм охватить канатними вейкпарками стала загальноевропейскою і підтримується на всіх рівнях влади. Футбольний стадіон і вейкпарк вже став стандартом для усіх Європейських міст та селищ.

Того наразі в Європі нагальна проблема не в дозвілах від влади на створення вейкпарків , а де знайти бажаючих підприємців встановити вейкпарк і його супроводжувати . Ідея як можно більше водойм охватить канатними вейкпарками стала загальноевропейскою і підтримується на всіх рівнях влади. Футбольний стадіон і вейкпарк вже став стандартом для усіх Європейських міст та селищ.



 Льготи та підтримка вейкпарків в Європі 

В різних муніціпалітетах, земельствах та комунах Європи  льготи та підтримка інвесторів вейкпарків різна і вирішуються владою муніціпалітету окремо в кожному регіоні . Виключно місцевими радами вирішуються розмір податків, та проекту в тому числі капітальних споруд біля воді. 

В Германіі вейкпарки визнани виключним соціально і екологічно-корисним обьєктом рекомендованим для усіх водойм. Як обьект сезонний не високорентабельний але дуже соціальнокорисний пропонується безліч варіантів підтримки розбудови вейкпарків з канатними дорогами.  
Мені вдалося зібрать перелік підтримки з різних муніціпалітетів європи. 

- 25 річний безпроцентний кредит на обладнання канаткі та вейкпарку 

- податкові канікули для вейкпарку на 3-5 років 

- безкоштовно аренда (1 євро)  водоймів за умов очистки та підтримки 

- вейкпарки віднесено до соціальним  обьектам особливого оздоровчого значення з мінімальним оподаткуванням 

- державна підтримка і фінансування під час пандеміі 

-  з бюджету регіонів фінансуються квоти для місцевих мешканців та закладів на безкоштовне занятя та дитячи табори


  Ідеальний вейкпарк (як він виглядає)   

Виходячи з 20 річного аналізу  всесвітнього досвіду сучасних вейкпарків по географічним параметрам - близький до ідеального київський ікспарк.  Але розвиток вейкпарків в Україні гальмують держпосадовці, провладні депутати та свавілля правоохоронців. 

1) ІДЕАЛЬНЕ МІСЦЕ - біля автотрасс з гарним трафіком чи в центрі міст мільйонників

2) ІДЕАЛЬНІ ВОДОЙМИ - 2 водойми 5 га для кільцевих канатних доріг, 2-4 водойми для лінійних канаток, з перевіренною чистотою води, бажано поруч акваторія для катеру, і зовсім ідеально якшо є акваторія для вітрильних видів кайтсерфінгу, вінгфойлінгу та SUP.
 
3) КАПІТАЛЬНІ СПОРУДИ ВЕЙКПАРКУ У ВОДИ - багатофункціональна будівля на стартовій (прокат, пульт оператора, інклюзивна зона, інвентарна, федеративна, судійська, кімната спортсменів, переодягальня, кафе, медпункт, технічний блок (автоматика, серверна), зона розминки, зона відпочинку, кафе, елінг плавзасобів, бомбосховищя)  

4) ТРИБУНИ - ПІКНІК АЛЬТАНКИ - уздовж трасси вейкпарку водойми трибуни у вигляді літніх терас з накриттям та утеплених альтанок. Найбільш ефективні для реклами відвідувачам вейку та  залучення відпочиваючих на перше тренування. 

5) ТРИБУНИ - ТЕРАССИ З КАФЕ уздовж трасси вейкпарку водойми (чил та лаунчжзони). 

6) ЕЛІНГИ - місця збереження для плавзасобів
7) ЗОНИ ВИДІВ СПОРТУ (навколо вейкпарку - волейбол, петанк, футбол, баскетбол, теніс і тд  криті і відкриті майданчики) 

8) КЕМПІНГ - для автодомів та палаток (вода, електрика, каналізація) 

9) Хостес, гестхаузи чи глемпінги. 

10) РВЦ - реабілітаційно відновлюючий центр, масажна, сауна. 

11) ІНФРАСТРУКТУРА - укритя (бомбосховище), парковка, огорожа, цех ремонту, очисні, скважина  



 Вейкпарк як самодостатній бізнес    

Особливо для північних країн де робота вейкпарку 3-5 місяців в рік для інвестпривабливості необхідні умови прибутковості. Бізнеслогіка в Європі складається. 

- ВХІДНИЙ БІЛЕТ в парк (10-15 євро) дозволяє створювати благоустрій підтримувати парк, безкоштовні спортмайданчики та газони в порядку
- КАНАТНІ ДОРОГИ з ВЕЙКПАРКОМ- прокат спорядження це в середньому 20-30 % доходу парку і розглядається як соціально корисний якірний не високорентабельний обьект
- ТРИБУНИ - ПІКНІК АЛЬТАНКИ
- КАФЕ З ТЕРАСОЮ (80% доходу) 
- КЕМПІНГИ 
- ГЕСТХАУЗИ 
- АКВАПАРК
- АТРАКЦІОНИ
- ЛЬГОТИ та підтримка держави

Комплекси з таким переліком послуг зазвичай самодостатні і не потребують державної фінансової підтримки. 


 Перешкоди для інвесторів вейкпарків в Україні    

- КОРУПЦІЯ І БЮРОКРАТІЯ
- НАВМИСНЕ ПЕРЕШКОДЖАННЯ БІЗНЕСУ 
з метою примуса до хабаря 
- СВАВІЛЛЯ ТА БЕЗКАРНІСТЬ ПРАВООХОРОНЦІВ (обшуки, арешти) 
- НЕДОЛУГЕ ЗАКОНОДАВСТВО - не урахували інфраструктуру водного спорту

- ПОСТІЙНІ ПЕРЕВІРКИ З ПРИМУСОМ ДО ХАБАРЯ 

- СВАВІЛЬНЕ СКАСУВАННЯ ПОПЕРЕДНІХ ДОЗВОЛІВ ДЕРЖОРГАНІВ (муніціпалітетів, отг)  - скасування правоохоронцями документів держорганів офіційно отриманих підприємцями, з метою покарання чи рейдерства.
- РЕЙДЕРСТВО ДЕРЖПОСАДОВЦЯМИ - з залученням державних злочинних угрупувань - ДБР, депутатів, держпосадовців, слідчих, прокурорів, та суддів. 

- ВІДСУТНІСТЬ ПІДТРИМКИ БІЗНЕСУ (під час пандемії, війни, затопленя, блекауту) 

Детальніше хронологію прикладу атаки влади на Києвський  Ікспарк  ви можете переглянути по посиланню 


  Українська федерація вейку UWF рухлива сила розвитку мережі вейкпарків в Україні

Створювавши перший вейкпарк з канаткою X-traction в 2007 році на територіі Ікспарку ми намагалися створити ФЛАГМАН, зразок як приклад для клонування нашого досвіду по всій Україні. Вейкпарк в ікспарку пережив і революцію і пандемію, працює і в війну але найбільш шкоди за 20 років завдавала парку влада особливо державне рейдерство 2013 та 2023 року (провладні депутати, кримінальні справи, ДБР, обшуки та арешти судами майна інвестора). 


З цією реальністю стикаються майже усі інвестори вейкпарків України. Того ми обьєдналися в спільноту власників вейкпарків федерації UWF де колективно боремося з нападами влади та правоохоронців. Наша доктрина - "Напад на один вейкпарк дорівнюється до нападу на всіх" і починається колективне протидія. 
Але головна проблема яка дозволяє правоохоронцям примушувати до хабаря та рейдіть вейкпаркі це недолугість депутатів яки в законодавстві не предбачили водноспортивних обьєктів у урізу води що дає можливість двояко трактувати закон і мати привід для перевірок і примусу до хабаря. 

Перша спроба внести змінити  в законодавство - 2011 рік ми звернулися до депутатів з пропозицією врахувати споруди вейкпарків в в водному законодавстві України. Депутати назвали цифру "не меньше 3 млн$". хабаря за просування закону через ВР. Вони вважали шо це наш особистий лобістьский закон, але це здорова, спортивна нація це констистуційний обовязок держави та міністерств яки давно впроваджує уся Європа. Але це у дипутатів викликає тільки посмішку. Надіємось шо колись окрім законів про "маріхуану"  вони також змінять закон шо до розвитку водного спорту. 

В звязку з тім шо влада в Україні навіть після революцій повертається до свавілля то приняття цього закону стає єдино можлувою умовою розвитку вейкпарків в Україні. Того ми знову шукаємо адекватних депутатів яки розуміють користь вейкпарків для здоровья націі і допоможуть федераціі в просуваані цього законопроекту.  

 Створення асоціації інвесторів вейкпарків в рамках УФВ і входження в коміссію інфраструктурних спортобьєктів СКУ. 


Як сказав власник одного з провідних вейкпарків України - Ян  (Піратська бухта озеро Крючок)
".. якшо Ікспарк віджимають  при кожном новом президенті то Бухту при кожном новому голові області , селища, та навіть при кожному новому начальнику ментовки, чипляються навіть до кафе в контейнері. З цією проблемою зіткнулися майже всі опитанні інвестора векпарків. Особливо влада знахабніла під час війни. Безкарність держслужбовців під час війни привела до атак на бізнес з ціллю  переросподілу активів та примусу дохабаря.  Того назріла  


 Франція вейкпарк Париж - з чого починався Ікспарк. 

Ідея збудувати Київський вейкпарк почалася з цього прикладу в 2002 році. Детальніше тут 

Переваги Парижского вейкпарку над Україною. 

Вхід в парк платний (15 евро), капітальна споруда вейкпарку з кафе у води, капітальні споруди серфхвилі, аквапарк, льготні податки як соціальному обьекту, відсутність перевірок правоохоронцями.  


https://fb.watch/lU2xAF0SOk/?mibextid=Nif5oz


 X-traction сучасні канатки та вейкпаркі . 

Максимальна надійність та функціональність досягуті в канатках X-traction українського виробництва, підтверджено  15 роками експлуатації .  Докладніше по посиланню.


   Капітальні споруди у води - основа якісної інфраструктури водного спорту та безпеки 

В  європейських містах виключно для вейкпарків, водних видів спорту та рекреаційних зон біля води більше 70 років  створюються якісні водноспортивні центри з капітальними спорудами біля води. Приклади нижче. 

Мене питають чого ми не можемо в ікспарку побудувати нічого путнього на кштал комфортних вейкпарків Європи,  чого вейкпарки в цівілізованому світі ростуть як гриби  ( іх тільки в Європі більше 400) а в Україні  на пальцях однієї руки можна перерахувати.  

Відповідаю, із «гімна і палок» , контейнерів і шалашів з МАФами, нічого путнього зробити не можливо, таки умови для інвесторів вейкпарків зробила наша влада з депутатами  фактично поставив водноспортивні бази поза законом. Що дає можливість правоохоронцям постійно оспорювати дозвіли місцевих органів влади, перевіряти обьекти інвестицій  і навіть в МАФах  шукати фундаменти,  порушення шукаються з цілю примусу до хабаря чи рейдерства якщо ваш інвестпроект сподобався провладному депутату, менту чи держпосадовцю. 



В Україні в відмінності від цивілізованих країн наші недолуги депутати ухвалили закон щодо земель водного фонду,  який фактично заблокував розвиток нормальної водноспортивної інфраструктури, а саме КАПІТАЛЬНИХ СПОРУД у урізу та біля води, та створює шикарні умови для корупції контролюючих держструктур.
  Закон потребує нагайної зміни,  особливо з урахуванням нових вимог що до укриттів та бомбосховищ для відвідувачив , які не можуть бути не капітальними по суті. 

Україна - країна річок, озер та ставків,  

украінці завжди строіли міста переважно біля річок, а села навколо ставків, 

 і українці люблять відпочивати та займатися спортом на воді, але депутати навмисно не врахували потреби водноспортивних федерацій і не передбачила об'єкту обов'язкової інфраструктури біля води. Фактично канатна дорога вейкпарку, споруда оператора, стартові майданчики, технічний блок автоматики,  трибуни, суддівські, інвентарні, прокати, медпункти фактично поза законом і і можуть вимогатися бути від 25 до 100м від урізу води. Як кажуть «Підводний човен у степах України…». А капітальні споруди, яка є звичайною нормою в Європі, взагалі це «особливо тяжкий злочин». 


Цей закон звісно не стосується своїх можновладців, у цьому можна легко переконатися у Кончі Заспі злітавши на дроні вздовж урізу Дніпра. Для федерацій та інвесторів водноспортивних та вейкпарків адекватні держслужбовці шукають рішення та можливість помістити у законне поле і надають дозвіл інвесторам на вейкпарки, але потім знаходяться правоохоронці хабарники чи ДБР які ці дозволи зі своїми суддями свавільно відмінюють. 

Звісно дерев'яну АЛЬТАНКУ вони трактують як  обьект нерухомості п'ятизірковий ГОТЕЛЬ. Того є єдиний вихід на зміну закону «Водного кодексу» який недвозначно дасть перелік водноспортивних об'єктів біля води, щоб не дати держслужбовцям трактувати закон на свій упереджений заангажований під хабар розсуд та знищення підприємства водноспортивної інфраструктури.     




Президент з трибуни волає про відновлення України, залучення іноземних інвестицій та активні парки. Так для цього треба створити умови інвестору, а депутати поки що створили умови тільки для того, щоб вони могли кошмарити інвестора. Тому ніхто сюди не йшов до війни і не прийде після. Потрібно дати команду своїй монобільшості як закони про маріхуану та гральний бізнес, тютюн та порнографію змінювати закони щодо розбудови водноспортивної інфраструктури України. І за основу взяти приклади реальних водноспортивних об'єктів Європи (нижче на фото) куди і віддають перевагу їздити та тренуватися наші збірні, фінансуючи з нашого бюджету водноспортивний бізнес у Європі. 

Реальне відношення влади до водного спорту на третьому фото, де взвод держслужбовців з ДБР замість зрадників і злочинців та фронту, шукає фундаменти в альтанках та спорудах, щоб довести капітальність споруд та звинуватити інвестора у невиконанні закону. Не дивлячись на те, що всі споруди парку мають експертизу з некапітальності, ДБР готовить нові упереджені свої експертизи і це під час війни, коли рашисти зтирають цілі міста (капітальної забудови). Але ДБР в Бахмуті з слідчими діями по фіксації злочинів агресора ніхто не бачив, слідчим ДБР з прокурорами більше до уподоби шукати фундаменти в туалетах столичного спортпарку, тут безпечніше та і замовлення шефів та Трубіцина треба виконати.



Того закликаємо адекватних депутатів терміново внести зміни до водного кодексу України та надати можливість інвесторам розвивати водноспортивну інфраструктуру на кшталт Європейської бо інакше в Україну інвестор гроші не привезе,  дуже великі ризики, а українці будуть і надалі продовжувати їздити з комфортними умовами відпочинку та тренувань до Європи.




Тому і подивимося яка зараз фракція зацікавиться у просуванні цих фундаментальних змін до закону, який надасть нереальну перспективу розвитку вейкпарків, рекреаційної інфраструктури, активпарків, та залучити миллиарди західних інвестицій у берегову інфраструктуру та максимально ускладнити можливі примуси до хабаря та рейдерства правоохоронців. У нашій федерації всі пропозиції для депутатів та зміни до закону готові.  



  Вибірковість законодавства, подвійні стандарти та упередженность дій правоохоронців. Необхідні зміни до закону. 

Будівництво обьєктів у води типу регулює закон Водний кодекс України , який  був принятий в 1995 році і результати дії якого ми бачимо зараз.  За цей час він показав шо він зовсім не працює по відношенню до маєтків можновладців зате катастрофічно обмежує господарську діяльність в першу чергу вейкпарків та іх інвестпривабливість.  Того маєтків біля води стає все більше а водноспортивні бази зникають чи перетворюються на тіж маєтки шоб зберегтись. Треба особливі  умови в законі що до вейкпарків та водноспортивних баз.

Того маєтків біля води стає все більше а водноспортивні бази зникають чи перетворюються на тіж маєтки щоб було з чого платити хабарі правоохоронцям за недоторканість . Щоб забеспечити розвиток водноспортивних обьєктів треба серьозні зміни та особливі  умови в законі що до вейкпарків та водних баз. 



Недолуги депутати в статьї 89 закону обмежили розміщення у урізу води майже всієї необхідної інфраструктури вейкпарків та водноспортивних обьектів 

Стаття 89. Обмеження господарської діяльності в прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах

Прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності.

У прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах забороняється:

.........

4) будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, навігаційного призначення, гідрометричних та лінійних, а також інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій), у тому числі баз відпочинку, дач, гаражів та стоянок автомобілів;
        ....... 

Навіть про "прикордонні просіки" виняток зробили а про водний спорт - забули.  


Але вейкпарк не може існувати без канатної дороги, стартового майданчика, суддівської, тренерскої,  інвентарної, трибун, медпункта (спецтравми), рятувальної, розминочної спортсменів, елінга, радіовузла, приміщень автоматики, укриття, РВЦ, обладнання обьєктивного суддівства  і тд. 


Для комфортного сервісу мешканців та   інвест привабливасті,    в євросоюзі обовязково додаються обьекти обслуговування , кафе, укриття,  кемпінг, гестхаузи і тд. Капітальна забудова дає безліч переваг і створює унікальні можливості для інвестування і розвитку водних видів спорту. 


Але там де добре спортменам і мешканцям - погано правоохоронцям і контролюючим органам, ім треба все зупинити та заблокувати розвиток вейкпарку та зон активного дозвілля згідно з недолугими законами яки для контрулюючих органів,  а не для громадян приняли депутати .

Якшо у депутатів під час війни є час на закони про маріхуану, гральний бізнес, тютюн та порнографію то беззаперечно для народу україни набагато краще приняти зміни до водного кодексу що до вейкпарків та водноспортивних баз. Того запрошуємо всіх депутатів верховоної ради долучитись до просування цього вконче необхідного для спорту та оздоровлення нації.


Переваги яки створить закон про вейкпарки та водноспортивні бази з капітальними спорудами біля води набагато більше дає користі громадянам чим ти ризики які зьявляються з можливостью його зловживання можновладцями для своїх маєтків. Для цього необхідний контроль над будівництвом та використанням водноспортивних обьєктів наприклад  зі сторони муніціпалітетів як це в євросоюзі, а в Україні ще спортивного комітету України СКУ разом зі водноспортивними федераціями. 


Приклади зловживань тут. 







Конча-Заспа, Київ.  


Ще один яскравий приклад вибірковості закону та упередженості замовних репресій правоохоронців на прикладі Ікспарку. Поки взвод ДБРивцив нишпорить по ікспарку,  шкрябає підпорки під туалетами та альтанками намагаясь знайти хоч шось шоб звинуватити інвестора хочаб в капітальності вейкпарку в 300 метрах східніше від ікспарку в 2017 році побудовані огромезні капітальні ангари вертольотного майданчику біля самої води, і то що повністью перекрит мешканцям  доступ до води. Але ДБР іх в упор не бачить   того що цім користується державна ДУСЯ, олігархи іх можновладці, а це арешту не підлягає.  Я взагалі не проти а тільки за наявність вертодрому на Муромці  того що це розвиває територіі і власник красунчик що домовився та збудував не свій маєток а корисний обьект. Але цеж показує вибирковість і подвійні стандарти влади. Одним можно другим ні.  Тоді чого вейкпаркам влада  забороняє капітальні споруди?  Чи того що вейкпарк не може дати стільки хабарів як вертодром?  Це і треба змінювати в законодавстві та карати правоохоронців за шкоду інвесторам. 



Закон не працює. Маєтки будуються без обмежень,  (достатньо порівняти гуглмепс 2000 року і 2023 щоб зрозуміти масштаби порушень),  а водноспортивні бази загоняє влада в шалаши та контейнера і на 50- 100м від води . Того для захісту від нецілового використання треба максимально захистити доброчесного інвестора вейкпарку і унеможливити використання гарної ідеі розвитку водного спорту для маєтків чи інших нецілових дій. Того пропонується в законі чи постанові кабміна покласти контроль за будівництвом та використанням водноспортивних баз на СКУ (спортивний комітет України) та профільну федерацію (вейкбординг, драгонбот, аквабайки, байдарки тощо) . Федераціям створити вимоги щодо  інфраструктурних обьєктів бази, вимог та критеріїв федерації  з зрозумілими KPІ по діяльності. Наприклад. 


Вимоги до  інфраструктури . 

- 30% територіі інфраструктура (стартова, медпункт, операторська, суддівська, інвентарна, тренерська, прокат, кафе, РВЦ тощо)

- 70% спортмайданчики (канатна дорога 3-5 га)

- споруди (стартова, інвентарна, тренерська, прокат, кафе, переодягальня, медпункт, адміністрація, рецепшн і тд) 

- наявність сертифікованого обладнання для тренувань та змагань  згідно з вимогами федераціі  (катера, канатки, системи обєктивного судівства міжнародної федерації) 

- наявність спорядження для кількості людей пропорційно площи бази

- інклюзивні безбарьєрні території, погрузчики  в катера та воду. 

Критерії та KPI діяльності водноспортивної бази. 

- проведення тренувань  , сертифікованих інструкторів операторів

-  спортшколи, табори

- щорічне проведення регіональних та міжнародних змагань 

- участь спортсменів бази в загально украйнских та світових чемпіонатах

 

При наданні території під вейкпарк з інвестором з муніціпалітетом відразу укласти угоду з федерацієй та СКУ з вимогами для розвитку спорту і відповідальністю за невиконання.

Зараз в Украіні на базі Української федерації вейку створюється спілка інвесторів вейкпарків з метою відпрацювання з депутатами та держустановами змін до законодавства що до вейкпарків та водноспортивних баз.  Запрошуємо долучатися всіх зацікавлених в інвестуванні в інфраструктуру водних видів спорту України.  Драфт до  законопроекту по посиланню.




 Шо треба зробить депутатам та держпосадовцям для спонукання розбудови інвесторами вейкпарків по Україні.  

 Інвестор не будує  соціально корисні вейкпарки в Україні як бензозаправки  того що є великі ризики атак зі сторони влади, окрім того вейкпарки  малорентабельні (особливо під час пандемії та війни), географічно в Україні вони сезонні (3-5 місяців), заборонено в законодавстві розташування капітальної  спортивної інфраструктури біля води.  Навіть за тимчасові споруди атакуватися українськими правоохоронцями з метою примусу до хабаря чи рейдерства. Того в закон треба внести всі вимоги та умови для безперешкодного будівництва вейкпарків на території україни . 

Драфт пропозиції депутатам від федерації вейку  UWF законопроекту по вейкпаркам  по посиланню.  

 Доміникана вейкпарк, серф споти 

Переваги Домініканського вейкпарку над Україною. 

Вхід в парк платний (7 евро), капітальна споруда вейкпарку з рестораном та фудкортами і розважальним центром у води, аквапарк, водойма в повній приватній власності.  





Эмірати вейкпарк, кайт споти 

Переваги вейкпарку Еміратів над Україною. 

Великій житловий комплекс навколо, цілий рік експлуатується, вихід в парк платний (24 евро), капітальна споруда вейкпарку з рестораном та розважальним центром у води, аквапарк, водойма в повній приватній власності, високі ціни,  висока платіжоспроможність населення, відсутність перевірок правоохоронцями
  

Калифорнія USA вейкпарки, серф споты

Переваги над Україною. 
Закрита територія, вхід в парк (20 USD) , капітальна споруда вейкпарку з кафе у води,  аквапарк, високі ціни,  висока платіжоспроможність населення, відсутність перевірок правоохоронцями. 



ЮАР вейкпарки 

Переваги над Україною. 
Закрита територія, капітальна споруда вейкпарку з кафе у води, відсутність перевірок правоохоронцями. 



Іспанія вейкпарки (Барселона)  






Украина wakepark Xpark

USA wakepark Miami Флорида



Філіпіни wakepark CWC







Таіланд wakepark  IWP




Таіланд wakepark  PWP





Таіланд wakepark  Arthor






Київ land cable park




Україна вейксерф, гідрофойлинг




Президент Української федерації вейку 
Зозуля Юрій. 

https://www.facebook.com/yzozul/

https://x-traction.org.ua/ https://uwsf.com.ua/ https://xpark.kyiv.ua/

 
Посилання на мапу карту вейкпарків. 

Для онлайн спілкування підключайся в 
КАЙТ чат
ВЕЙК чат
FREEGEN чат нашей тусовки

Все спортивні заходи на MixSport.pro
Все заходи  на KyivMaps.com 

Всі відео дивіться на нашому Youtube канале.

Наши партнери (по посиланням)

Спортивно-развлекательный парк  Xpark
Канатные дороги и вейкпарки Xtraction
СерфШоп Kyiv SurfShop
Украинская федерация Вейкбординга UWF




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віджати X-park. Друга спроба. Трубіцин з ДБР.

ВІНС Військова Інженерно-наукова спільнота Sigma Freegen Omega