Невідомий Автомайдан (невідомі епізоди Євромайдану)



Невідомий Автомайдан.. 

Епізоди 

2013   Клітина з Януковичем на золотому унітазі
           Майдан музмобіль - рупор революції
           Поранені з Євромайдану

2014  Кінець революції переход в опозицію до влади


2014  Початок війни 

         Батальон Автомайдан  (логістика війни)
         Люстраційні акції (мусорна люстрація)

         Аеробригади  (волонтерство, транспорт)

2022   Укріпрайон Північний міст (оборона Київа) 
            Дронкупол 
            Дронполігон Муромець 








Эпизод 1 23.12.2013

Клітина з Януковичем на золотому унітазі. 

Цікава та комічна історія трапилася у 20-х числах грудня 2013 року, яка виглядає як байка. Але тоді було не до сміху.

 АвтоМайдан  крім масштабних операцій та акції, реалізовував невеликі, але яскраві операції у боротьбі революції Гідності. Однією з гучних на весь світ стала акція-перфоменс - Клітка з Януковичем. У цій операції було багато комічного та непередбачуваного, як у принципі і вся революція трималася на ейфорії та надії щось змінити.


Автомайдан  складався в основному з підприємців малого та середнього бізнесу. Здебільшого з бізнесменів, яких дістало свавілля "злочинної влади", у яких вона відбирала бізнес, рейдила підприємства, обілікувала, тиснула перевірками та корупційними поборами.

Автомайдан тоді вже працював як кілька взаємозалежних підрозділів. Я з хлопцями тоді займався координацією акцій та новими ідеями. Бо серед лідерів Автомайдану було багато вейкбордистів – вихідців з экстримпарку Xpark та Української федерації вейкбордингу, президентом якої я є. Гриценко, Коба, Булатов – це захоплені вейком аматори одні з перших виявили громадянську свідомість і взяли на себе роль лідерів.

Крім усіх відомих точок збору на Європейській площі та біля Либеді на набережній використовувалися законспіровані місця в Екстрімпарку та мій маєток "Гніздо Зозулі" .. пізніше Медведчук писав про нього ,   як місце где ховали Булатова .  

Тоді гостро постало завдання щодо залучення та мобілізації людей на Євромайдан, і тут мій старий знайомий з революції 2014 року акціям боротьбы з владою  за спорт Александр Горган (потім став головою Київської Області) запропонував геніальну за своєю простотою ідею реалізувати у вигляді перфоменсу, що давно вимагав народ - "ЗЕКА НА НАРІ" і поставити поруч суддівський стіл з мантіями, щоб можна було робити фотосесії на кшталт народ судить злочинця. Зрозуміло, що манекен Януковича вирішили посадити на золотий унітаз, популярний на той час.


Ми вже знали, що серед учасників Автомайдана є вже завербовані інформатори та СБУшники, телефони прослуховувалися, тож вирішили робити це у глибокій таємниці. Для реалізації проекту була потрібна депутатська підтримка, на неї без вагань погодилася команда Удару та сам Віталій Кличко. Ми здогадувалися, що Яценюк веде подвійну гру і може будь-якої миті злити Євромайдан.


Окрім цього перфоменсу, вирішили поряд зробити виставку фотожаб на Януковича "Вітя Чао" та його уряд "Скоти на Нари".


На підготовку пішло майже півтора тижні. Співробітники під керівництвом директора Xpark,  Дуброви Олександра у таємному боксі варили стенди виставки. Складніше виявилось із манекеном Януковича. Скульптори дізнавшись куди піде скульптура, геть-чисто відмовлялися ліпити гаранта, а тим більше шити форму зека. Саша Горган увімкнув усю свою чарівність і переконав скульпторів виконати замовлення під свої гарантії. Після того як скульптура була готова, а також клітина, унітаз та суддівські стільці, постало питання доставки. Адже це все одно що везти труп! Манекен у людський зріст, будь-яка зупинка ментами перевірка і тут знаходять.... Януковича.

Незважаючи на ризики та пригоди, таємно частинами доставили Януковича до Xpark. Наступну частину доставки Януковича та клітини на Євромайдан мали зробити активісти Автомайдану, прохід та прикриття на Хрещатику - Кличка зі своїми депутатами.

Щоб не попалити СБУ наші бази (Екстрімпарк тощо) та людей. Таємність секретної операції тричі проговорили зСергеем Кобой та Гриценко Олексієм. Замаскувавши Януковича ми чекали на пару непримітних машин у Ікспарку. Яке ж наше було здивування, коли ми з Сашком Горганом та Сашею Дубровою здалеку побачили колону з 20 машин із прапорами України та Автомайдану, особливо "тішили" включені мигалки на культовому помаранчевому авто Коби Сергія. Ми зрозуміли, що це ПАЛЕВО, але відступати було нікуди. Обматеривши всіх за порушення конспірації, перевантажили Яника та клітку в машини. Автомайдана.

Найважче було везти сцену-причіп на якій і повинна була бути Клітина!! зазвичай до таких об'єктів була особлива увага ментів. Але під приводом, що ця платформа, щоб вивезти сміття з Євромайдану, менти додивилися і пропустили!! Так як збирати клітину активісти боялися, довелося нам із Сашком Горганом, Дубровою Сашею та співробітниками Ікспарку взяти монтаж на себе.

Як у найкращих бойовиках ми розпочали підготовку до збірки, я з Дубровою та хлопцями з Екстрімпарку замаскувалися під дідів морозів.

Саша Горган одягнув військову форму. Депутати Удару Валерія Пацкан підтягли самооборону. Почали підтягуватися менти, тихарі та беркутня. Зрозуміли, що у нас є пів години максимум!

І помчало. Ось відеоролик як стояв наш перфоменс "Народ судить Януковича"




По команді підігнали причіп, зняли колеса, закріпили золотий унітаз, під улюлюкання натовпу, що збирається, розмотали манекен Януковича, і тут виявили що кріпити верхню частину клітини потрібно зверху, що нереально без будівельних лісів. Але Саша Горган як найлегший піднявся нагору. та закінчив монтаж. Намалювалося пару тихарів з камерами і один почав хапати мене за рукав "підемо відійдемо вбік", але активісти Автомайдану швидко його відтіснили.



Потім розвантажили та встановили стенди для проекту "Вітя Чао", "Скоти на нари". Активістка Автомайдану Вітряна Людмила, перед цим усю ніч роздруковувала з інтернету та ламінувала фотоколажі, пародії та фотожаби. Так буквально за годину вже все стояло.


І почав прибувати народ. Вже за годину пробитися до стендів було не реально, всі фоткалися, на стенди сам народ вішав нові колажі. Самообороні довелося захищати манекен Януковича, бо багато активістів хотіли "дати йому морду". Вишикувалася черга судити Януковича і фоткатися. Одним із перших відкрив локацію Коба Сергей.

До кінця революції ця локація стала улюбленим місцем відвідування активістами та гостями Євромайдану. Клітина з Януковичем популізувала протестний рух та піднімала бойовий дух протестувальників.

Найбільшою нагородою була інформація від пресслужби Кличка, коли за кілька днів у найавторитетніших світових виданнях Times, Guardian тощо. на першій та центральних смугах опублікували фото з кліткою та Януковичем та кричущими написами "Януковича посадили в клітку на Хрещатику". Світ побачив наш протест, інформованість спрацювала. Це був успіх ідеї та проекту загалом.

Ось з таких конкретних дій невеликих, але активних команд, складалася велика перемога революції Гідності. "Ми крапля в океані" був девіз на Євромайдані, в якому і потонула бандитська влада.

У нас немає довіри і до новой влади, тому АтоМайдан відразу після революції перешел в опозицию. Нас не в чем упрекнуть! Ми боролися не для того, щоб потім пролізти до влади. Ми залишилися підприємцями та бізнесменами, які створюють економіку, платять пождатки та робочі місця в цій країні. І звичайно багатоприхлебатели и негодяи полезли у владу. Але це зовсім інша історія.

Боріться і поборіть. Тарас Шевченко.

PS. Після революції манекен Януковича з унітазом, кудись поділися. Кажуть на сувеніри розтягли. Хоча це був би не поганий експонат до музею революції Гідності.


А ось сцена-причіп, на якому стояла клітина, досі використовується як сцена в різних акціях і саме на ньому проводиться такий популярний у Києві. масовий флешмоб FunUp на Хрещатику зовсім поруч із тим місцем де стояла клітина. Отже, сцена заряджена енергією революції стоїть на запасному шляху.

Эпізод 2 01.12.2013

Музмобіль - рупор революції 

Після побиття студентів та відмови Януковича підписати ассоціацію з Євросоюзом на майдані почали збиратись люди і мені позвонив депутат Удару і попросив дати музмобіль яким ми користувалися для проведення спортивних змагань по вейкбордингу для виступів на майдані. Це була імпровізована трибуна з 20 квт звуку. Що хватало для гучних виступів активістів і треба було в холод якось розважати людей давали веселу музику в перервах між виступами щоб вони рухались та танцювали звідти мабуть і  пішла фраза "хто не скаче той москаль". 

Пізніше встановили сцену і наш музмобіль пошкоджений СБУшниками та провокаторами (пробиті колеса, радіатор, гучномовці)  ми віддали на ремонт.  Крім того в перший день Беркут арештував нашого водія музмобіля, вже тоді влада злякалася його, кажуть шо це був перший арешт активіста з Євромайдану. Того в наступні рази музмобіль  вже охороняла самооборона чи правосекі. 



Докладніше по посиланню Музмобіль рупор - Революції Гідності

Але майдан збирався не масово, того в перших числах позвонив мені віцепрезідент федерації вейку Гриценко Олексій і попросив щоб ми з нардепом Яворівським проїхалися з музмобілем колоною по Києву і запросили киян підтримати майдан.  Так ми і зробили в одночас всі хто був в тих колонах зібралися біля Либіді тоді вперше почалась створюватись структура Автомайдану Лідери - Коба, Гриценко, Булатов,  



фронтмени - Паярков, Чорновол,  координатори Бутко, Хаджинов, Рудяк, Зозуля, активісти Бондаренко, Охота, Ковтуненко, Вітряна та ін та співчуваючи яки приєднувалися периодично. Тоді і став в голову колони помаранчевий фольцваген Коби. 
Ми скоординувалися з опозицієй (Кличко, Тягнибок, Яценюк) і протесними рухами Самообороною, Правим сектором. Нашим завданям були мобільні акції
- логістика майдану (підвоз шин, смоли, бензіну, пенопласту, бутилок для коктелів молотова,   продуктів харчування, касок, щитів, обладнання для айті майдану, медикаментів та інше та , вивіз мусору)  

- блокування автобусів з ментами та беркутньою (ламалися наші авто)

- виїзд на маєтки, 

- підзвучування акцій та трибуна для виступів

- пікетування держустанов

- збір киян на революцію автоколони по вулицям 

- виїзні акції , інформаційна війна,  

-  зйомки дроном маєтків можновладців


Деза на жлобство.

 Э
пізод 3.       
19.02.2014


Хіба думали ми, як курсанти військового авіаційного училища, що нудна лекція з тактиці колись на гражданкі відіграє важливу роль у революційній боротьбі зі злочинним режимом президента карного злочинця. Ім'я цієї військової хитрості - ДЕЗІНФОРМАЦІЯ, в яку має повірити ворог і перерозподілити свої бойові ресурси, послабивши окремі ділянки. Ідея прийшла несподівано і стала однією з цеглинок перемоги, може навіть однією з найважливіших цеглинок. Метою дези була ставка на страх і банальне меркантильне жлобство можновладців.

І так все по порядку.

Вже місяць як стояло протистояння на Грушевського, палали барикади. Вже були перші загиблі, імпотентна опозиція металася як дорожче продатися Яніку і виторгувати собі більше політичних девидентів, при цьому зовсім не спалитись, бо народ, якщо дізнається точно розірве. Автомайдан сильно потріпала, майже всі лідери в розшуку, залишилися безбаштові активісти.  Автомайдан  працював кількома групами – частина підвозила покришки, смолу, каски, щити самообороні, ліки та продукти на майдан, вивозила поранених частину інші  шукали тітушок та беркут по Києву та блокували автобуси, Коба піднімав Європу та організовував протестні акції, виступав на Мінхенській конференції з безпеки (важливість якої оцінив навіть радник путіна глазьев) , Булатов був викрадений, Гриценко був у розшуку, ховався і вів свою діяльність із підпілля, Сенцов з іншими активістами рушили на Майдані.


Наша група займалася координацією боротьби Коби за кордоном, допомогою пораненим з майдану (їх тоді не можна було возити до лікарень їх від туди забирали менти, тому ховали на дачах і туди возили лояльних лікарів саме з цих розмов зі мною нарізала відома розмова з лікарем прослуховування СБУ). Час від часу на вимогу самооборони приносили шини, дрова та продукти, але перед штурмом ставало важче, стихія затримувала всіх, у кого були шини.

Вже було зрозуміло, що обидва ситуація с Грушевского буде рішучий бій, що сцикліва опозиція ні на що не здатна і знову ініціатором виступить простий боєць самооборони, було зрозуміло, що буде кров і буде штурм і зачистка. Усі тільки гадали коли? Ми знали, що нас вже всіх підсвітило СБУ і ми розуміли, що у нас два шляхи чи до в'язниці, чи за кордон.

І ось за кілька днів до штурму ми розміщуємо на своїх сторінках у соціальних мережах інструкцію дій Автомайдана на випадок штурму Майдану.



Інструкцію писали більше як пугалку. Типу не надумайте штурмувати майдан інакше Автомайдан з Правосеками спалить ваші маєтки. Остання надія була на те, що жлобство злочинної влади переможе і Євромайдан побояться штормити. Штурм майдану розпочали в ніч з 18 на 19. Але й жлобство перемогло більше, ніж навіть ми очікували.


Будинок Ківалова, Пшонки.


Зрозуміло, що для бариги казнокрада сім'ї бандюковича нічого ціннішого немає, ніж його нора (часто у вигляді замку) побудована за викрадені у народу гроші.


Штурм розпочався




Звичайно майже всі машини Автомайдану були задіяні на підвезення шин та відвезення поранених. Особливу цінність тоді представляли універсали, позашляховики, а особливо пікапи. І хоча легендарними стали шини, але особливу цінність уявляла тоді смола, саме вона становила булькаючою перешкодою, що розтікається, яку не можна ні відкинути ні відтягнути а тільки чекати коли вигорить або обійти. Та й дим від смоли токсичніший ніж від шини. Ось такий собі громадянський напалм. Боженька нам допомагав – вітер був у бік беркутні. Різали смолу на якомусь складі на куренівці і потім вантажили в мішки нам у машини і потім дворами на барикади.


Звичайно у виснаженого, перебитого Автомайдана не залишилося тоді ресурсів щоб перекидати активістів за місто до будинків ригів, та й правосіки потрібні були на майдані. Тож відправили у об'їзд лише кілька екіпажів. З усіх точок об'їзду посипалися доповіді, що біля кожної вили стояла беркутня або менти з автобусами, а в деяких місцях кілька завантажених камазов перекривали дорогу.


Ми зрозуміли, що наша ДЕЗА спрацювала, але що толку якщо наших все одно зметуть і зачистять на Майдані.


Під ранок стало зрозуміло, що штурм захлинувся. Головною причиною назвали нестачу сил беркута та ментів завершити шторм та зачистку. Наш штаб тріумфував - ДЕЗА спрацювала, жлобство риг перемогло. Кожен риг на шкоду загальним інтересам - задавити майдан, відірвав собі автобус з беркутнею щоб захистити свою садибу, своя сорочка ближче до тіла. Тим самим відтягнувши та розпорошивши сили силовиків по своїх будинках по всій Київській області. Може ефект нашої Дези був не такий грандіозний, але він однозначно зіграв свою роль у спільній перемозі.


Після цього був чорний четвер 20 лютого – остання конвульсія режиму. Зачистити не вдалося, почали стріляти. Небесні сотні. Втеча Яника. Бандитський режим упав. ПЕРЕМОГА.




Вже можна було поранених перевезти до лікарень. Дивно, але іноді й наши екіпажі потрапляли у випадкові відеохроніки тих легендарних днів.



Автомайдан розумів, що після перемоги розпочнеться головний бій сцикливої опозиції за головний приз на могилах героїв небесної сотні. Юля вже почала істеричити на каблуках в візку - я згодна стати президентом, Куля в лоб зрозумів, що витяг тварюку на свою голову. Автомайдан готувався перейти в опозицію до нової післяреволюційної влади.

Ось так у наш час високих інформаційних технологій простий пост в соціальних мережах з ДЕЗОЙ здатний зробити внесок у перемогу і змінити хід історії. А жадібність бандюків втратити свою нору призвело до того, що вони втратили все.


Правду кажуть,

ЖАДІБНІСТЬ ФРАЄРА ЗГУБИЛА.


 Эпізод 3.
Изнанка революции.

19.01.2014


Революція гідності змінила хід історії та країну, але багато що відбувалося на Майдані було неприємно. Тоді на піку опору про це говорити не можна було. На річницю ми вирішили відновити хронологію тих епохальних днів, щоби не було вільних трактувань і домислів.

Автомайдан був глибоко інтегрований у всі процеси боротьби і бачив виворот революції і вона на жаль була багато в чому непристойною і брудною, і основна безобразність походила саме від лідерів опозиції. Ніхто з нас не очікував ідеальних умов революції, але бачити як це гниль під час народної боротьби за справедливість і чистих поривів людей, продовжують битися і піаритися, а за спиною вести продажні переговори, щоб тільки дорватися до влади, було бридко. Але іншого виходу, ніж штовхати попереду цю "опозицію", не було. Головне зло – режим Януковича нас об'єднувало. І ми час від часу домовлялися з опозицією і разом рухалися вперед.


Виносити всю правду про внутрішню боротьбу між лідерами опозиції на загальне обговорення тоді не логічно. По-перше, люди на майдані не повинні розчаровуватися в революції та її лідерах, по-друге, тільки разом можна було перемогти, тому довелося союзничати з цими негідниками. Тоді виносити це на публіку було не можна, це завдало б шкоди боротьбі, тепер на річницю висвітлити ці непривабливі сторони революції можна й треба.

Велика помилка, що Євромайданом хтось керував (тим більше із за кордону.. типу американці) не витримують жодної критики. Євромайданом ніхто не керував, не було жодного плану, це був хаотичний безладний рух різних груп активістів, у цьому ми точно впевнені, бо щоранку починалося з того, що всі активісти та лідери, в тому числі й опозиціонери, переписувалися та передзвонювалися і впізнавали один в одного. , що хтось чув і чи є у кого план? На вершині щось придумали?? Але лідери лише боролися і займалися самопіаром, щоб виторгувати політичні девіденти, дорватися до мікрофону до сцени.

Народний супротив був проти піару партій та лідерів опозицій.  Навіть був конфлікт з БЮТ яки активно перли на ялинку плакат з Юлею а ми з самообороною ім не давали повісить, навіть чуть не дійшло до бійки. Але БЮТівці були настільки нахабні що це перетворилося в конфлікт і ім було взагалі на майдан начхати тількиб Юлю рекламувати. Ми не пішли на відкритий конфлікт і плакат Юлі весів на ялинці, хоча його декілька раз зривали.

Лідери євромайдану Тягнибок, Яценюк та Кличко виявилися беззубими та нездатними стати движками Народного повстання. Тільки геройська активність простих активістів та злодійська стиглість Януковича, і те, що він несподівано звалив, дозволила нам перемогти. Ці безрезультатні вічі та балачки опозиції призвели до того, що ми до 19.01.2014 вже зневірилися у перемозі та розуміючи, що якщо не переламати перебіг подій на майдані нам реально доведеться валити з країни.


Автомайдан в
здебільшого складався із середнього класу, який на своїй шкурі відчув рекетне свавілля силовиків, відбір бізнесу сім'єю та безперспективність, щось робити та розвиватися в Україні за цієї бандитської донецької влади. Мотиви брати участь були у кожного свої. Мене особисто наприклад особливо не чіпала ідея євроінтеграції, маючи річні мультивізи я і так без проблем куралесив Європою та світом, робив бізнес в Україні і особливого ефекту від Євроінтеграції не розумів. Мною керувало бажання залишитися жити і працювати в Україні, не носити божевільні відкати зажравшимся чиновникам, не відкуплятися від силовиків, що постійно наїжджають, і не боятися що комусь сподобається твій бізнес і хтось в один день запресує податковою, прокуратурою та судами і відберуть те, що ти будував десятиліттями, твій бізнес.

У мене саме в цей час "СІМ'Я" віджимала активи Ікспарку .

В Автомайдані моя роль визначилася як системного – аналітика та координатора кількох напрямків опору та деяких акцій.
Коли перед черговим віче, яке було призначено на 19.01.2014, утворився черговий клінч не розуміння перспектив і зрозуміло, що народ потихеньку розповзатиметься і все зійде нанівець. Ми вирішили підштовхнути до координальних дій та висунути від Автомайдана вимоги одного Народного Лідера опору і щоб за ним пішов народ! А чекати далі від цього триголового дракона. Ми вирішили за добу визначити для себе, хто симпатичний і за ким піде Автомайдан.


Яценюка відкинули одразу, політичний інтриган та безпринципний зрадник, який за кар'єру та владу мати рідну продасть, а не те що революцію. Заплямована репутація бюджетного казнокраду, який ніколи не мав свого бізнесу, але жирував як Олігарх. Така ж думка була про пропутинську шахрайку-злодійку Юлі Тимошенко.
Тягнибок, партійчик, який постійно шукає кому вигідніше продатися, вискочив на національній ідеї, теж свої партійні виборні бюджети нажив на незрозумілих схемах.
Порошенко - стиглий барига з'являвся на майдані тільки для піару. Якщо Майданом бігає 5 канал значить скоро з'явиться Порох. Походить між наметами, оператор поставить його в правильні ракурси на тлі з наметами, щоб передати всю епохальність його присутності.

Трансляція 5 каналу, це безперечно краще що він зробив для революції.
Кличку, як заробив свій капітал – питань немає. Порядний, хитрувати і петляти не навчився поки що. У зраді та інтригах не помічений, Європейсько орієнтований, взагалі його ми і вирішили оголосити лідером руху від АвтомайданаТа ми розуміли, що Кличко не має досвіду в політиці, знань, тільки це швидше добре ніж погано, він точно не політичний інтриган. У ньому була чесність, порядність та реальне прагнення не попіаритися та виторгувати собі політичні, а бажання змінити країну.


Як завжди вибираємо не найкраще з найкращих, а найкращого з тих що є.

Революція виявилася набагато ціннішою, праведний порив мільйонів позбавиться бандитської зграї, як завжди споганили політики опозиціонери. Ми знали, що Яценюк веде переговори з Яником про прем'єрство, що потім і було оприлюднено. Почалося жоповиляння Яценюка, але стало зрозуміло, що народ би поховав його за таку зраду, він дуже хотів, але не наважився. У Кличка всі інтриги плів головний партієць Удару Віталій Ковальчук, який тільки-но зрозумів, що Порошенко піде на президента одразу зрадив Кличка перестрибнув до нього.
Віче 19.01.2014

І ось перед черговим віче. Яке могло закінчитися знову балаканею і нічим.
Автомайдан виробив свій план, зібралися в кафе готелю Хрещатик, бо в Мафії на європейській площі кружляла купа тихарів СБУшників і, як з'ясувалося пізніше, всіх пасли. Ідея була закінчити весь срач між опозицією та вибрати одного лідера опору та підняти його як прапор навколо якого і збереться ударна сила революції. І ми вирішили, що найкращий кандидат це сміливий і бойовий Кличко, який не встиг себе зашкварити і забруднити політичними інтригами та зрадою.
І не важливо, що в нього немає політичного досвіду. Він би став прапором революції, навколо якого зібралися б активісти. Ми поговорили ввечері з Кличком і попередили, що висуватимемо його на лідера, він не заперечував.
І ось Віче 19.01.2014 близько 500тис на площі на сцені Коба та всі лідери автомайдану, з'являється Кличко. У цей час я спостерігаю як на сцені якесь замішання, і Коба щось нервово обговорює з Кличком. Я зрозумів, що щось пішло не так. І тут до мене прилітає смска, що Кличко "ввімкнув задню" і не хоче, щоб його оголосили лідером зі сцени. "Поки не час, розвалиться опір" і таке. Ми такого від Кличка не очікували.

И тут микрофон передают Кобе і він говорить епохальну промову , що переламала хід 
історії. І саме в ній видно цей мерзенний срач і підлість. На той момент мікрофон на сцені та звукову апаратуру контролювали люди Яценюка. І як тільки щось говорили, що їм не подобається вимикали мікрофон. Коба зажадав єдиного лідера!! і тут люди Яценюка мікрофон відключили, але Коба геніально вирулив залишивши вибір народу за цими трьома типами лідерам революції і закликав усіх під раду скасовувати диктаторські закони. Саме з цього моменту розпочалася активна фаза і почалося протистояння на Грушевського і виток подій, що призвів до втечі Януковича та зміни влади.



Він говорив від серця і не усвідомлював наслідків.



В результаті Автомайдан моментально придбав ворогів не тільки в особі банди Януковича, а й Яценюка, Тягнибока та і почались непорозуміння  з Булатовим (прихильника Юлі ).

Почалося епохальне протистояння до Грушевського. І досі до кінця не зрозуміло чому сміливий, чесний Кличко легенда та гордість нації у найрішучіший момент відмовився стати лідером опору, очевидно скавчання Пашинсько-Яценюківського кодла про розвал опору спрацювали. Але на відміну від інших сцикливих опозиціонерів, Кличко відразу був у гущавині протистояння на Грушевського. Може, в цьому і був глибокий сенс.

ЛІДЕРА неможливо вибрати чи призначити, ЛІДЕРОМ стають у центрі подій. І Віталік був саме там.

На Грушевського надійшла інформація, що з міжгір'я знімається беркутня та їде на майдан. Автомайдан моментально висунувся блокувати проїзд автобусів.

До цього часу місце для таємних зборів лідерів та головних активістів та координації Автомайдану перемістилося до мого будинку під кодовою назвою Гніздо Зозулі на Воскресенських садах. Саме туди приїхав Булатов, коли почалося протистояння на Грушевського, і вечора підтягнулися всі лідери Сергій Коба, Льоша Гриценко, Сергій Поярков, Сергій Хаджинов та ще кілька активістів.
Приводом термінового збору став конфлікт між Булатовим та Кобою-Гриценком за те, що Автомайдан фактично ініціював зіткнення на Грушевського.

На той час Булатов встиг розмістити гнівний пост на фейсбуці, що він не підтримує дії Коби-Гриценка і не має до цього відношення і демонстративно виклав фотку, що в цей час купається на хрещення в ополонці, тим самим самовідсторонився від дій на Грушевського, але коли пішов. шквал хейту, критики та негативу він його швидко видалив.

Зі зростанням популярності Автомайдану до лідерів під'їжджали Юлино-Яцинюковські ходаки перекупники типу Пашинського, пропонували ресурси і навіть гроші.. щоб переманити Автомайдан під себе. І через якийсь час Булатов почав дуже недвозначно натякати, що можна лягти під Юлю та Яцика, але більшість на дух не переносила це зрадницьке об'єднання Батьківщина. Хочеться наголосити на мудрості Льоші Гриценка, що тоді не спробував покласти Автомайдан під свого тата. До того ж, ми розуміли зрадницьку суть Яценюка, ми постійно отримували інсайдерську інформацію про його торги з Яником і проблема у нього була не як виграти революцію, а як йому умовити народ на майдані розійтися. Ми вже тоді знали, що він використовував Юлю як сходинку, щоб вискочити в лідери на кшталт Юлі і себе просунути і потім кинути Юлю, що потім і вийшло.
Ось у такому багатоярусному конфлікті, що супроводжувався дрібними інтригами і зрадою, доводилося будувати чітку лінію поведінки Автомайдану.



Але повернемося на Гніздо, протистояння на раді лідерів досягло апогею, взаємні звинувачення вели до чіткого розколу Автомайдану на крило Булатова та Коби-Гриценка. Більшість лідерів Автомадану оголосили недовіру Булатову. Я розумів, що це на руку ворогам і допустити цього не можна і всіма силами намагався вмовити їх залишитися разом, або, принаймні, не виносити це в інформаційне поле. Булатов став у мільйонів ототожнюватись із лідером Автомайдану і для народу це могло стати крахом ідеалів. З останнім у принципі погодилися. З цього моменту крило Коби Гриценка діяло за своїм планом, Булатова за своїм, а я як координатор став на шпагат.

Від розгоряння конфлікту всередині Автомайдану зупинила потужніша загроза - Кобу, Булатова, Гриценка оголосили в розшук, почався процес арешту їхніх автомобілів, рахунків у банках. Біля їхніх будинків уже паслися тітушки та тихарі. Тому Булатов та інші активісти зокрема Сенцов, а згодом і Гриценко переховувалися на Гнізді. Потихеньку будинок перетворювався на нічліжку активістів, склад спорядження та промивну після Майдану. Пізніше, коли почалися серйозні бої – сюди привозили поранених із Грушевського та приїжджали мої знайомі лікарі-травматологи, бо до лікарні постраждалих везти було небезпечно. До речі, звідти й узявся цей легендарний підмонтований запис моїх переговорів із лікарем з прослуховування СБУ.



Майже одночасно з виходом цього запису біля будинку моєї прописки намалювалися тихарі та титушки. Через кілька днів, за рекомендацією силовиків, які співчувають нам, і мені довелося виїхати з Києва, але свої депутати попередили, що перетинати кордон не можна, наші дані та фото на всіх постах, тому координувати доводилося на відстані зі "схованки" ;-) . За кілька тижнів до штурму довелося повернутися до Києва, потрібна була організаційна допомога.

Після 19.01.2014 справа набула серйозного обігу і треба було вирулювати ситуацію. Коба рвався в бій, і тут я взяв на себе ініціативу координатора і запропонував змінити методи боротьби. Тому що вже було зрозуміло, що перша поява в громадських місцях або біля будинку-Булатова, Кобу та Гриценка закриють і вони як мінімум будуть ізольовані і не принесуть користі боротьбі, а як максимум будуть викрадені та знищені. Почали істерично шукати вихід. Тоді актуально стояло питання підтримки світу, підняти Європу. Я запропонував і наполіг щоб хлопці їхали до Європи і розгортали боротьбу залучення до майдану європейських урядів та громадськості, вони довго чинили опір, але після довгих суперечок прийняли мою логіку та доводи. У буквальному розумінні довелося зі скандалом загрожувати і шантажувати, що ідея самопожертви дурна і безглузда, яка ні до чого не приведе. Слава Богу переконали.

Першого відправили Кобу, у нього була відкрита шангенська Віза. Дуже переживали, що затримають на кордоні, пам'ятаю як у режимі радіотиші ми чекали від нього повідомлення, і воно прийшло. Коба був у Європі! Ми одразу написали програму з містами, де мігрують основні форуми з Європейськими політиками (Давос, Страсбург, Мюнхен, Відень) і де знаходяться будинки Клюєва, Азарова та інших членів бандитської влади.

Із Булатовим було складніше, йому треба було відкрити візу. Цим і взялися. Іноді він ховався на Гнізді, але надійшли сигнали від голови кооперативу, що тихарі вже цікавилися гніздом і пасуть його. На жаль, візу не встигли зробити. У той день, коли його викрали, він повідомив, що дізнався, що заарештовують його банківські рахунки і він спробує зняти гроші, що залишилися на картці. Надвечір зв'язок з ним зник. Пізніше ми дізналися, що він встиг зняти з картки всі засоби Автомайдану, які він контролює.

Коба був уже в Європі і одразу рушив до Даосу, там проходив щорічний економічний форум.
Завдяки зв'язкам одразу закінчили з Європейськими українськими діаспорами та одразу включилися до організації всіх протестних акції. Зробити це в Європі за їхнім законодавством виявилося складніше, ніж у Києві. Але допомога українців-емігрантів зробила це можливим. Сергій організовував акції, переконував європейських політиків та надсилав відео з акцій, ми в Києві монтували ролики та викидали у мережі, показуючи народу, що світ та Європа підтримують революцію.





Коба Сергій провів потужну роботу в Європі саме тоді після Мюнхенської безпекової конференції Європа повністю перестала сприймати і спілкуватися з Януковичем. Він як вовк був оточений прапорцями і йому нікуди не залишалася подітися як бігти в рашу до такого злодія бандюка Путіна.
Це був другий історичний результат, досягнутий Автомайданом та Кобою Сергієм. І хоча яничко-медведчуківські пропагандони та недалекі дивані патріоти всіма силами намагалися зганьбити виїзд мети було досягнуто. Історія все розставила на місця ще одну цеглу в фундамент перемоги було закладено і він спрацював. Ми перемогли.


Одразу після революції Автомайдан провів цілу серію результативних акцій проти корупції, за люстрацію, суддівську реформу тощо. Якби не конфлікт із Росією Автомайдан штормив би владу масштабнішою, але виродок Янукович наостанок зробив останню гидоту стану - здав Україну Путіну, попросив ввести війська. З'явилася надзагроза і того питання внутрішньої боротьби і корупції стало на друге місце, а завдання не втратити незалежність і перемогти головне зло - російського агресора. Тому основна концентрація діяльності Автомайдану перемістилася на допомогу армії та боротьбу з агресором. Багато активістів та лідерів було мобілізовано до армії.




Після перемоги над бандюковичем Автомайдан одразу перейшов в опозицію до чинної влади. Ми знали, що пройдисвіти типу Яценюка, Юлі та Порошенка дорвуться до влади і ми точно не хотіли, щоб нас з ними асоціювали.









Основні ресурси Автомайдану задіяні для усунення головної загрози – російської агресії. Ми не можемо кинути всі сили на боротьбу з другим злом у вигляді чинної влади, але наші протестні акції "Акула", "Гаді лізуть у владу", пікетування та дренний контроль не дають спокійно почуватися негідникам і зрадникам революції у своїх кабінетах, вони це знають. Тоді ми були впевнені що на цьому внутрішньому фронті корупціонерів та зрадників ми переможемо, це було поза сумнівом. Країна змінюється на краще, Автомайдан був у строю.

Ніхто не зробить країну кращою, крім нас самих.

Дрони проти політиків - винахід Автомайдану.

Навальний копіює Автомайдан.

Епізод 4

5.01.2014

Як не дивно, російська опозиція в особі найбільш ймовірного конкурента Путіну на виборах президента Росії Алексея Навального  копіює найкращі ідеї та методи, які застосовувалися АвтоМайданом на революції гідності у 2013-2014 році.
Перше найгучніше розслідування проти влади росії, Дмитро Медведєва, що викриває корупцію у вищих ешелонах, відео "Він Вам не Дімон" побудовано багато в чому на зйомках маєтків з дрону.

АвтоМайдан вперше застосував ідею використання новітніх технологічних засобів для викриття корупціонерів 5 січня 2014 року, саме тоді впали стіни високих парканів і за ними вже стало неможливо сховати накрадене.
Це сталося під час чергового пікетування АвтоМайданом та іншими активістами  маєтка Захарченко под КиєвомСаме тоді виникла ідея подивитися, що ж знаходиться за високим парканом з висоти пташиного польоту та показати людям, які насамперед ментам захищають злочинну владу. Тим більше, що буквально напередодні було придбано один із перших дронів із камерою, правда зовсім для інших цілей.
Легендарний Дрон був придбаний Українскою федерацієй Вейкбордингу УФВ для того, щоб знімати виступи вейкбордистів на змаганнях з висоти для чудової панорами відеороликів та об'єктивного суддівства.
Привіз цей унікальний зразок наш знайомий Тарас Трояк відомий під псевдонімом (Ognis).  Це були перші дрони, які з'являлися в Україні і він розраховував на їхню велику популяризацію, розвиток бізнесу та великих продажів на Україні, тим більше він став. дистрибьютером DJI, які зараз використовувуються у війні з рашистами
Дивніше, що перші тренувальні польоти Дронов відбувалися в экстрим парку XPARK  на базі вейкбордистів. Збереглося унікальне відео перших польотів та демонстрації їх Віталію та Володимиру Кличку у грудні 2013-го прямо в період революції гідності перед тим самим легендарним польотом. Тоді ще ми не знали, яку роль відіграє ця на перший вигляд не дорога іграшка наслідки, що змінили політику в Україні. Тоді ми вперше подумали використовувати можливості квадрокоптера для революції.

Квадрокоптер став другим технологічним ноу-хау, який застосував АвтоМайдан під час революції гідності, першим був музмобіль перероблений пікап джип з 15КВт звуку та трибуною на даху, який теж був створений для того, щоб озвучувати фестивалі та спортивні змагання. федерації вейкбордингу.  Під час революції та подальших постреволюційних протестів став основною звуковою мобільною сценою протистояння.
У січні 2014 року в пік протистояння, ідею зняти будинок міністра МВС Захарченка з повітря я озвучив Гриценку Льоші, він підтримав ідею. Але оскільки ніхто керувати дронами на цей момент не вмів, а Тарас Трояк був аполітичний, виїжджати і знімати довелося мені Зозулі Юрію , я одягнув чорну куртку з капюшоном і приїхав із колоною Автомайдану та квадрокоптером до будинку Захарченка. Коли запустили Дрон першими излякалися протестующие активисти біля воріт.

Тоді квадрокоптер, що світився , був на диво. Нам довелося швидко повідомити Яворівського, який був у музмобілі, щоб він заспокоїв мітингувальників та сказав, що це Квадрокоптер управляється нашими активістами.
Яворівський заспокоїв мітингувальників. Тим часом нас почали оточувати міліція, беркутня та тихарі. Нам пощастило, вся увага ментів була привернена до дрону, що літає, і багато міліціонерів не розуміли звідки ця літаюча штука управляється і що вона робить, і чи є він міліцейським чи активістами? У цій плутанині і вдалося підняти його над садибою Захарченка і зняти ті історичні кадри, які потім облетіли всі видання.


Нарешті тихарі підійшли ззаду і почали питати що я роблю.. я сказав що граюсь і зайшов у середину протестуючих активістів, до цього часу зйомка вже була закінчена, і туди приземлив дрон, одразу дістав флешку і задами пробрався в одну з машин. Автомайдану залишив дрон і пульт у натовпі для відвернення уваги.




За кілька годин ми з Льошою Гриценком вже монтували відео та реєстрували канал на youtube для того, щоб викласти перше відео чиновника корупціонера, зняте з дрона.
Відео, що з'явилося в мережі, викликала ефект бомби, що розірвалася, буквально за два дні вона набрала близько 200 000 переглядів, дрони моментально стали ворогами бандитського режиму Януковича і були внесені в заборону диктаторских законов 
поряд із їздою не більше п'яти машин та іншими обмежуючими злочинними законами.

Так просто 500 долларовая игрушка взбудоражила воров разворовывавших страну на миллиарды долларов.
Конечно Тарас Трояк узнав о том, что дроны попадают под запрет пожалел, что он мне его продал потому, что решил, что на этом его бизнес с продажи квадрокоптеров в Украине закончен. Но слава богу революция достоинства победила и диктаторские законы отменили.

Теперь Тарас стал крупнейшим поставщиком дронов в Украину и мы часто с ним вспоминаем с чего все начиналось. Сергей Коба лично снял целую серию панорамных видео поместий чиновников, как припрятаные особняки в Европе так и раскошные дворцы в Украине. Все казнокрады попавшие в обьектив АвтоМайдановского дрона лишились своих постов. Квадрокоптеры стали грозной силой.
В дальнейшем съемки с квадрокоптера стали основным трендом АвтоМайдана, который широко используются для разоблачения коррупционеров, судей, чиновников и политиков.


Якщо ж станеться диво і  вдасться повалити це бандитське кодло Путіна - Медведєва і іх оточення в цьому певну роль зіграє відео, що викриває, з використанням дронів, це стане ще однією відправною точкою, коли вдала ідея активістів революціонерів Автомайдана 
допомагає змінити хід історії цілих держав, нові технології змінюють долі цілих народів, розвалюючи диктаторські режими.

Ми вважаємо АвтоМайдан першовідкривачем використання дронів для політичних боротьби зі злочинними режимами і якщо ж хтось має факти використання квадрокоптерів для політичної боротьби до 5 січня 2014р. ми із задоволенням познайомимось із цими фактами, але на сьогоднішній день більш раннього використання дронів на пострадянському просторі ми не виявили.
Війна Дронов та аеророзвідка  почалася з пікету Автомайдану.

Эпізод 5

Куда ділись барикади та шини з Евромайдана? 

22.02.2014
Після втечі Януковича барикаді Євромайдану розібрали за дві доби. Автомайдан брав активну участь – народжувалась нова країна. 





Виступ Сергія Коби із пропозицією розібрати барикади та шини Євромайдану.








Все шини и части барикад  с Евромайдана вывезли в Xpark.  







Згодом у шини посадили канадські клені на честь "Небесної сотні" "Революції гідності". І відкрили аллею барикад до Ікспарки у Кожній шині по клену. Так креативно увічнили основний символ революції-шину.

















Алея кленов "Небесной сотні" Революції гідності посажена в шинах революції. 


Після революції була створена офіційна ГО Громадський рух "Автомайдан", основним завданям якого був народний контроль за  діяльностью влади.




Эпизод 7     20.03.2014

С Евромайдана на фронт с русней . 

Під час першого вторгнення рашистів в  АВТОМАЙДАНі свормувалися групи активістів яки  працювали по окремими напрямкам

- Частина активістів пішла на фронт в АТО в основному в Айдар та правий сектор. 
- Група Коби з спільнотою проводили акції мусорної люстрації, контролю влади "АКУЛА", "Гади лізуть у раду" " Суддів на нари"  

- Група Рудяка проводила акції з сепаратистами у Харкові
- Група Гриценко, Супрун працювали по Криму в перші місяці вторгнення
-  Я з Кобою та командою Ікспарку працювали в допомозі аеробригадам та логістикою забеспечення фронту. 




На початку війни 9 років тому в 2014 році наша группа компаній безкоштовно передала компьютери та смартфони трєм авіабригадам того шо вони працювали ще на компьютерах кінця 90х років, у командирів були кнопочні телефони та друкували на матрічних прінтерах. Навіть краску шоб пофарбувати винищувачи ми купували, не кажучи про те шоб влада хоть якось модернізувала ці старі консервні банки. Докладніше в відео нижче

















Епізод 8     24.02.2022

Оборона Київа (укріпрайон Південний міст)  . 


C перших днів осади та штурму Київа ми переобладнали концертні майданчикі наших музикальних фестивалів в ідеальний дронодром з якого запускали БПЛА для аеророзвідки від Гостомеля, Казаровичей до Броварів . Організовали взаємодію з фронтом, підготовку пілотів на ротаціі, інтеграцію поранених та взаємдію з британським посольством та виробниками беспілотників. Але за увесь цей час від держави ми не отримали ні одного безпілотника, ні копійки фінансовой допомоги на інфраструктуру. Все купляли за свій рахунок та фонди волонтерів за зібрані кошти з населеня та підприємців донорів. Докладнише в видео



Дуже вдячні керивництву Деснянського району та міста Київа за організаційну допомогу. В іншому повний хаос та відсутність коордінації зі сторони влади, страшенна бюрократія МінОборони хоронила більшість дієвих пропозицій, ізза неї тількі підрозділ БПЛА оформлявся пів року, не заключалися договора на розміщення підрозділів і як результат тільки у нас 2 млн комунальних платежів лягли на наші плечи. Дивно але під час війни щей силовики ДБР почали атакувати наше прдприємство з місцем діслокаціі підрозділу. Прийшлось налогоджувати все симим. Підприємці та громадяни розуміли шо до держави на війні треба відноситись як і вмирний час «якшо не здатні допомогти так хоть не заважайте». Держслужбовці навіть вкрадені будинки у МінОборони Та Нацгвардії Укрбудом не згодилась віддати для розташування підрозділам ЗСУ. Коли я почув шо ці дома неможна використовивати для ЗСУ та ТРО того шо «тиж знаєшь хто за німи стоїть» (намек на Татарова Єрмака). Я поняв шо з ціми можновладцями-злочинцями марно розмовляти. І тоді ми віддали свої будинки та маєтки для підрозділів БПЛА.

На честь захисників Києва - лютого, березня 2022  була в парці Муромець висаджена алея "Залізні яйця" 

Епізод 9     24.02.2022 - 01.11.2023

 Повномаштабна війна. 

Лідери та активисти Автомайдану в більшості приймали участь в обороні Києва та зараз виконують військові завдання в ЗСУ, НГУ, СБУ та забеспечені фронту. Основни завданя

- хакатон МінОборони
- ЦРОТ Міноборони новітні технології зброї
- забезпечення бойових підрозділов (ППД)
- навчаня пілотів, 
- підготовка використання зброї підготовка зброї 
- дронполігон Муромець 
- виробництво, ремонт, модернізація зброї
- фонд іноваційних оборонних технологій "Вільне покоління"



- Автомайданівці воюють та керують в підрозділах ЗСУ,  

спецпідрозділ Омега, СБУ Альфа "Білі вовки"

Повна видеохронология в відеоплейлисті по посиланню. 

Постійно доповнюється.

Автомайдан в ЗСУ, НГУ, СБУ, на фронті.  



 Висновок Автомайдан 2013-2023.

Нажаль мрії активістів Автомайдану та Євромайдану на Революції Гідності не здійснилися. 


Нажаль "мудрий нарід" як і в в 2008 році після першої революції 2004 року вибрав Януковича, то в 2019 році обрав  людей не приймавших учасі в революції гідності 
(які під час Євромайда розважав злочинну владу, а його квартал зневажливо жартував про активістів Євромайдану )

Люстровані  отримали керівні посади в його Офісі - Татаров - з МВС Захарченко,   Богдан - кабмін Азарова (під нього навіть адміністрацію на офіс президента ОП змінили), 
Єрмак - помічник Тадеева, Шкарлет - помічник зрадника Табачника, Гетьманцев - помічник зрадника Сівковича. 


10 років. Провал досягнень Революції Гідності
- нова злочинна влада з шаленою корупцією
- Зеленський як і Янукович вважає МАЙДАН – переворотом і боїться його. (Майдан 3)
- антимайданівська влада з люстрованими ворогами Євромайдану (Татаров (Захарченко), Гетьманцев (Сівкович), Єрмак (Тадєєв), Шкарлет (Табачник), Портнов (не під санкціями) та ін.
- друзі і некомпетентність у всіх гілках влади
- свавілля та безкарність правоохоронців - поліцейська держава
- проти політичних опонентів діють провладні карально-репресивні структури ДБР, БЕБ, прокуратура (такіж як при януковичі - Беркут, СБУ К, ГПУ Пшонки)
- друзям 95го кварталу (сім'ї) все – оппонентам закон.
- злагоджено діють відновлені державні злочинні групування у складі ДБР, прокуратура, судді, поліція.
- і звісно як і 10 років тому влада арештовує, тисне і рейдить Ікспорк
що стало гірше
- "просто перестать стрілять", "стать на колені", "подивитися в очі путіну" та "какая різниця" привели до повномасштабної війни за сотнями тисяч загиблих українців і втратами території.
- обмеження свободи слова (марафон), обмеження свобод, заборона протестних акцій
- привели у владу та силові структури зрадників і агентів кремля (Наумов, Кулініч та ін) які з іншими зрадниками здали південь, розмінували чонгар
- влада дурила народ, не евакуювала і не готувалися до війни, провалили оборонне замовлення
- бездарна економічна політика (Гетьманцев, БЕБ, ДБР) призвела до масової втечи інвесторів та релокації підприємств закордон
- замість закупівлі зброї, за міліарди, великим будівництвом побудували гарні дороги на півдні, якими зараз комфортно їздить окупант
- повна узурпація влади під прикриттям війни
Які досягнення залишилися
- ми поки ще ВІЛЬНІ!!!!
- нами не керує РФ
- ми ще йдемо до Євросоюзу
- ми ще йдемо до НАТО
- украінізація посилилась

ПЕРСПЕКТИВИ 

- перемога над рашистами
- вступ до Євросоюзу
- вступ в НАТО
- опозиція та контроль нової влади


Заступник голови Громадського руху "АВТОМАЙДАН"
активіст Революції Гідності Зозуля Юрий 


https://zozulyay.livejournal.com/2252.html
https://zozulyay.livejournal.com/3248.html
https://zozulyay.livejournal.com/4511.html

https://zozulyay.livejournal.com/3450.html

https://zozulyay.livejournal.com/4316.html

https://zozulyay.livejournal.com/3022.html


https://freegen.fund/ https://freegen.group/ https://freegen.games/ https://mixsport.pro/ua https://kyivmaps.com/ #FreeGenGroup #KyivMaps

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віджати X-park. Друга спроба. Трубіцин з ДБР.

Вейкпарки світу та боротьба українських інвесторів з владою . Зозуля Ю.