Віджати X-park. Перша спроба. Сімья.

 


Інвестиції та підприємництство в Україні це постійний ризик втратити бізнес та бути покараним держструктурами. Парізитуюча влада та силовики вважають усіх підприємців "дойною коровою". Наїзди з цілью примусу до хабаря, бюрократичні барьери з цілью примуса до хабаря, законодавство оріентовано на корупцію та рейдерство доходних підприємств - основна діяльність правоохоронних органів Украіни під керивництвом різних політичних кланів. Політичні клани міняються, а цілі та використання силовиків залишаються однаковими - ХАБАР та ВІДЖИМ.

Підприємство X-park я почав розвивати з 2003 року на острові Муромець, тоді ще в "Парці Дружби Народів".  Після досконалого вивченя водойм міста Києва для розбудови першого вейкпарку в Україні - німецький франчайзинг  наполеглово рекомендували  виключно цю локацію. В цієї частині річки Десьонка по іх хімічним та біологічним аналізам, виявилася найчистіша вода серед усіх озер та заплав м Києва  але парк був занедбаний і зовсім не було інженерної іфраструктури, ні електрики, ні води, ні каналізації. Але ми погодилися з рекомендаціями німців і навіть на соту частину не розуміли скільки кіл пекла нам треба буде пройти для реалізації цього проекту. З 2003 по 2013 рік ми 10 років робили дозвільну документацію на землю та узгоджували проект та розбудували першу чергу парку. 
     

В 2004 році провели перші змагання по вейкбордингу


В 2007 наша Українська федервція вейкбордингу визнала вид спорту "вейкбординг" і отримала статус національной федерації. 

В 2008, 2009 в Ікспарк провели два етапа чемпіоната світу та Європи по версії WWA.

Як тільки X-park став рости і привабливати Киян на наше підприємство почали атаки перевіряючих структур, ментів, інспекторів. 


У 2010 році Янукович прийшов до влади, і почалась епоха рейдерского віджима підприємств донецькими. Спочатку "віджимали" і "обілечували"  великі жирні обьекти потім дрібніші. Схеми прості рекетирськи знайоми з 90х. Для того шоб працювати треба купити "білет" від решали сімьї це може бути одноразовий платіж чи кожен рік треба куплять "білет" на роботу шоб при цій владі тебе не штормили силовики ,  "віджим" це мінімум 50% пустити в долю та засновники іноді доводили бізнесмена до того шо він продавав бізнес за 1$ чи просто все кідав та тікав з сімьєю .     


2012 рік. До нас дійшла черга. В сезоні 2012 році у нас був пік перевірок за увесь час -  53 перевірки за 5 місяців літнього сезону.  Це була артпідготовка до початку рейдерства. Того сезои 2012 - 2013 року замість того шоб займатися розвитком спортивного Xparkу все керивництво з юристами та адвокатами провело в судах, інспекціях та прокуратурах. Влада перевірками намагалася заблокувати діяльність ікспарку і увігнати в борги перед держструктурами, шоб потім отримати головний аргумент для розриву договіра аренди.  Так почався примус до "білета"    

Решала зьявлявся стандартно. До нас позвонив помічник прокурора і запронував зустрітися з "серьєзною людиною".  Потім зьявився "смотрящий", "від сімьї " яки запропонували купути "білет" таку собі індульгенцію від перевірок і атак держорганів.  Наш парк оцінили в майже 1,5 млн $.  Площа велика і навіть наши пояснення шо нічого серьозного тут будувати не можно нікого не вражала. Тоді ми почали затягувати перемовини і петлять, але на початку 2013 для примусу нас до "білета" по нам відкриває кримінальну справу Транспортна прокуратура і подає в суд на розрив договору аренди з КМДА та звільненя земельної ділянки.  Одночасно ми отримуємо другу пропозицію від іншого "решали" 70 000$ в рік і нас силовики не трогають. Ми знову взяли час на "поміркувати".   Але суд першої інстанції дуже швидко  збирається (2 неділі хоча в інших справах у нас це тягнулося по півроку) , суд показово відхиляє всі наші клопотання (навіть іх не бентежить шо земельна ділянка вказана чужа з помилкою) та задовольняє прокурорськи вимоги .  Так же швидко за 2 неділі пролітає апеляція в суді  і знову з першого засідання в пользу прокуратури. Вирок ЗВІЛЬНИТИ ДІЛЯНКУ Xpark". Адвокати були в шоці від такого беззаконня і попраня судових процедур і запевняли мене "Юрій Андрійовичу - це якась помилка такого не може бути". Але це була планомірне підштовхування але вже для віджиму. 

Восени 2013 року почалося захоплення входу в парк Дружби народів генделиками під дахом діаспр южних національностей.  Було незаконно встановлено 5 павільонів з продажою алкогольних напоїв , цігарок і як пізніше стало відомо маріхуани.  


Але спортивна спільнота разом з благоустрієм та ройоном знесли генделі на акції "Генделик давай досвіданья". 

Влітку 2013 провели перший спортивний  Екстрим фестиваль  FreeGames який мав шалений успіх. 


Середина літа 2013 року. Після апеляції  "Перемовники  сімьї"  показують шо вся влада від інспекцій, міліції, прокурорських та судів у них під впливом,  та дають нам останій шанс відкупитися 1,5млн$ чи "пустить в долю 50% іх людину" . 

Ми приймаємо рішення звільняти ділянку на острові Муромець  і перевезти Xpark під Київ. Водночас почали шукати місто для релокації в Турцію чи Єгипет. 

Помилково ми довели своє рішення до "перемовникив Сімьї" і попросили час для перевезення обладнання та майна  і в наступну неділю Екологічна прокуратура накладує арест на все майно Xпарку в забеспечення шкоди яку нанесло наше підприємство Державі, розмістив в парці народов Xpark.  Окрім того за шкоду в особливо великіх розмірах ще всьому керивництву позначили від 6 до 8 років з конфіскацією.  Злочинна влада Яника дала нам зрозуміти шо все під іх контролем і найкраще ім все віддати шоб ще не сісти. До нас це вже зробили з іншими підприємствами де власники переписали всі компаніі на нового власника "від сімьї" та в основному поїхали з України і розпочали бізнес з нуля за кордоном. Клан януковича не зупинило навіть то шо ікспарк це майже непридутковий високосоціальний проект, бажання забрати і переросподілити було вище доцільності. Це був жовтень 2013. 

Але. Кінець 2013 року - початок революції Гідності "сімьї вже не до нас"  і наше підприємство і Федерація вейку майже усім складом приймає участь в організації протесного руху Автомайдан, бореться на Євромайдані  і несподіванно Янукович тікає. 

Як ми Автомайданили на революції можно познайомитись по посиланню 

Уздовж 2014 року усі звинувачення і арешти майна Ікспарку з нас знімають. 

З 2014 починається етап бурхливого розвитку X-park до  приходу до влади Зеленського, 
пандемії, та війни. 


З 2016 року з ініциативи Ікспарк створюється  алея деревяних скульптур українських богатирів та богив 


В 2018 році за ініциативи засновніка парку Юрія Зозулі парк переіменовують з "парку дружби народів" в "парк Муромець" та встановлюють пам"ятник Муромцю після чого ставься вікепідійний скандал з русньою по походженю богатиря.  

         

З 2021 року починається другій етап "Віджати Xpark"- Трубіцин ДБР. 

Але методи кординально змінилися. Якшо при януковичи після дзвінка прокурора зьявлявся невідомий "смотрящий від семьї" а в одночас силовики та суди атакували та підштовхували до принятя "єдиного правільного рішення" , то при Зеленськом все відбувалося з медійною підтримкою та яскравими шоу та обшуками. 

Але дивне співпадіння "рейдерство"  нашого ікспарку 
2013 року сімьєю закінчилося тим шо янукович зі злочинною владою ВТІК.  

В 2023 році в червні ВТІК і другий організатор атак та "віджиму" Xpark  Трубіцин. 


Серія номер два "Віджати Xpark" 2023 - Трубіцин з ДБР.
по посиланню 

Саме ПІДПРИЄМЦІ рухають світ вперед. Епл, Тесла, Гугл… І якщо держава не буде заважати, то все в нас буде і Україна буде успішною і заможнею. І я, Юрій Зозуля, докладаю зусиль всей медіа активністью щоб держава якщо не допомагала бізнесу, то хоча б не заважала!

Хронологія розвитку парку тут. 

https://www.facebook.com/xpark.kyiv.ua

Відеоблог по посиланню


Засновник Xpark - Зозуля Юрій. 
посилання тут

https://www.facebook.com/yzozul/

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віджати X-park. Друга спроба. Трубіцин з ДБР.

Вейкпарки світу та боротьба українських інвесторів з владою . Зозуля Ю.

Невідомий Автомайдан (невідомі епізоди Євромайдану)