ПОТОП 2024. ЗАТОПЛЕНІ ВІЙНОЮ. Ікспарк


З підривом Каховської ГЕС, почались непрогнозовані рекордно великі підтоплення  Ікспарку за всі 20 років існування. Потопи відбуваються хаотично і восени і взимку і навесні, вже за 2 роки війни майже 4 рази більша території Ікспарку опинялась під водою.  З руйнуванням рашистами енергосистеми України Трипільської ТЕЦ а також  каскаду ГЕС - Дніпро ГЕС ці випадки стають системними і нам вже зрозуміло що інвестпроект треба коригувати згідно нових умов війни, і фактично повністю перебудовувати його в таку собі  венецію, майже інвестор має відбудувати все наново. А ще треба додавати укриття бомбосховища, зони військово прикладних видів спорту, дрон полігони, укріпрайони, автономне енерго теплозабезпечення на випадок блекаутів , безбар'єрні простори центру реабілітації поранених,  нове водне законодавство та інші нові вимоги  .   Самі важкі були затоплення  в мороз по середині зими. Коли лід підмерзав на підтоплені і  зривав легкі споруди і тераси.  Ремонти після кожного затоплення дорівнюється 20-30% витрат як  на створення нових об'єктів що сводить інвестпроект Ікспарк нанівець.


В таких умовах спричинених війною - великіх  підтоплень, блекаутів і бомбордувань влада не вважає за потрібне не тільки підтримати інвестора в цей складний час, а навпаки з тиловими  прокурорами, судами та слідчими арештовують,  створюють перешкоджання  навіть для  такої  підприємницької  діяльності і формують претензії по інвестконкурсу 2013 року,  але звісно на підтоплення і інши форсмажери спричиненні війною і  в тому числі  бездіяльності влади відповідальності держава перед інвестором не несе, і ці збитки підприємцю прокурори не обраховують .  Ми як інвестор залишаємось в Україні і вимагаємо від влади виконати свій обов'язок -   надати нам нові містобудівни умови містобуди для коригування проектів під нові кризисні і катастрофічні умови сьогодення. 


Влада нам каже що нічим не може допомогти того обьєкт  інвестиції Ікспарк топить і буде топить того що війна і держава в складному становищи і у неї не хватає електрики із за знищеної рашистами енергосистеми і треба скидати воду для електрогенерації з Київської ГЕС того і круглий рік потопи .

Але виникає  питання  тоді за що має відповідати інвестор коли   вже кожен сезон топить і орендна земля  просто зникає, але за яку держава як і раніше вимагає податки, аренду, та інші платежі та збори, в кінці кінців виконання умов інвестдоговору.  Війна у нас офіційно не оголошена  є військовий стан того і форсмажорів для інвестора  нема,   податки  на землю та нерухомість зростають і в  2023 році вже  в півтора раза більше ніж за 2021,  не кажучи вже  про проценти по кредітам, яки теж ніхто не відміняв в звязку з війною..     

 

Держава не виконує свої конституційні обовязки, а з інвестора вимагає  все виконувати і сплачувати та щей одночасно створює шалений  тиск тилових  силовиків, з обшуками,  арештами майна та  перешкоджанню  підприємницкої діяльності. Не багато підприємців психологічно загартовані девяностими, революціями та війною  того і тікають,  а  таке відношення держави точно не на користь інвестиціям і економіці України .  




Якщо влада  не може нам гарантувати безпеку щоб нас не бомбили щоб нас не топило, не кажучи вже щоб компенсувати збитки від цього. 

То нехай відминить податки на землю - вона  ж фактично зникає під водою, зарахує збитки нанесені лихами до інвестдоговору, да просто зробить податкові канікули під час війни та лих.

Так виглядає країна правового свавілля і податкового абсурда , а відповідальності влада за доведення країни до розрухи а підприємств до банкрутства нема.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віджати X-park. Друга спроба. Трубіцин з ДБР.

Вейкпарки світу та боротьба українських інвесторів з владою . Зозуля Ю.

Невідомий Автомайдан (невідомі епізоди Євромайдану)