Безбар'єрні водноспортивні локації. Війна повністю змінює проекти.

 


☀️ Температура б'є рекорди сторіччя!
☀️ Вам спекотно? Всі мешканці рятуються на пляжах і занурюються в прохолодну річку. А замислювалися ви як це зробить на інвалідному візку пораненому? Йому так як і всім спекотно і захісник гідний мати безбар'єрний інклюзивний доступ до водойми. А ІХ НЕМА!!!
🦽🏄‍♀️🏊‍♂️ Безбар'єрні водно спортивні локації для поранених з ампутаціями це новий виклик для країни до якого держава не готова і нічого для цього не робить. Ікспарк зіткнувся з цією проблемою. І це не просте коригування існуючого проекту, це повна заміна усього проекту і майже нове будівництво. Адаптувати існуючі об'єкти майже не реально і дуже дорого того краще передбачити і збудувати все з нуля.

Нові виклики війни до об'єктів вимагають радикальної зміни вимог що до норм будівництва, і тут будівельно-архітектурної бюрократія не готова і не бажає вирішувати цю проблему. Вже третій рік нема норм на укриття і бомбосховища в місті, а тим паче в прибережних смугах і парках. Того інвестор все робе сам, без копійки державної допомоги де головним консультантом і користувачем є поранений на колясці.
Під час і після війни треба все корінно перепроектовувати і перебудовувати і не тільки по безбар'єрністі, а ще блекаути, підтоплення, укріпрайони, бомбосховища та ін.
‼️ Безбар'єрність.
Війна створила величезну кількість поранених, а особливо ампутантів- колясочників. Це вимагає створення можливості подорожувати по парку на колясці без сторонньої допомоги з заїздом в воду, а також погрузку на катери, сапи, байдарки. Це не тільки перепланування доріжок і порожків а і інклюзивні туалети, перепланування стартів канаток, погрузчики та спеціальний спортивний інвентар, крісла, дошки тощо .
‼️ Ракетно дронні удари.
Вконче потрібні будівельні норми для розбудови укриттів і бомбосховищ в парках, на пляжах і в прибережних смугах. А також система оповіщення повітряних тривог.
‼️ Блекаут.
Відключення світла вимагають енергонезалежності кожної локації. Повне перепроектування об'єктів і електромереж. Вже треба по іншому класти електромережі, треба приміщення для акумуляторів, місце для генератору, навіть орієнтація будівель кришами на південь для сонячних батарей, ну а саме головне регулювання перетоків, де залишки електроенергії підприємства можуть віддавати в енергосистему країни і брати з енергосистеми коли буде потреба .
‼️ Підтопленя
Удари рашистів по енергооб'єктам привели к неконтрольованому скиду води і вже підтоплення стали більшими і постійними до 11 раз в рік і взимку, а не як раніше один раз під час весняного паводку. Треба перепроектовувати і перебудовувати берегоукріплення, підняти на сваї майже всі об'єкти, передбачити затоплення перших поверхів.
‼️Укріпрайон.
Згадую як судорожно ми малювали розміщення окопів і бліндажів, а потім самі копали своїми тракторами. Ікспарк знаходиться в зоні стратегічної транспортної артерії північного мосту, і ця загроза буде завжди. Розумна держава б запроектувала, створилаб і законсервувалаб постійний укріпрайон біля стратегічного мосту, і не тільки біля цього мосту. А миб це врахували в своїх проектах. Війна надовго. Коли він здохне не відомо.
І як на ці викликі реагує влада? А ніяк!
- Архітектурно-будівельна мафія не квапиться.
- Бюрократи мають відмінний привід для корупції.
- Силовики чипляються щоб покарати підприємця за порушення довоєнних норм.
Створення з нуля ідеальної водноспортивної інклюзивної локації з заїздом у воду - стане зразком для масштабування нашого досвіда по всій Україні і знову X-Park буде першим!
Слава Україні! https://www.facebook.com/yzozul

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віджати X-park. Друга спроба. Трубіцин з ДБР.

Невідомий Автомайдан (невідомі епізоди Євромайдану)

Без ствола у парк не заходимо. Парк “Нивки” в м. Київ: безпека простору.