Трете коло пекла інвестора в Україні. Безкарність держслужбовців за руйнування підприємств.





Коло 3. Свавілля, безпідставні наїзди держслужбовців та їх повна безкарність за шкоду та руйнування підприємств.


Продовжуємо навчаня про 10 кіл пекла які чекають в Україні на Інвестора на моєму особистому досвіді. Ітак мене звати Юрій Зозуля. Я інвестор спортивного парку Xpark в м Києві, на якій держава не витратила не копійкі але вже отримала велику спортивну інфраструктуру з 190 видами спорту, сотні спортивних заходів, сотні тисяч відвідувачив,  та  вже 19 років отримує в бюджет столиці податки з підприємств Xparkу.

Розглянемо цей кейс на реальному прикладі, як прямо зараз  ДБР із держслужбовцем-втікачем атакує Xpark під час війни.


В Україні більшість держслужбовців та правоохоронців не вважають бізнес та підприємців - основою економіки держави, а вважають їх «дойною коровою» та «без вини винуватими», яких можна за бажанням «кошмарити», грабувати, примушувати до хабара та їм за це нічого не буде, навіть, коли наїзд був необгрунтований нічим. Далі язик не повертається називать правоохоронцями держслужбовців які кошмарять бізнес, для мене вони всі менти.

Зараз головний показник роботи контролюючого держслужбовця - чим більше вони відкриють кримінальних  справ та здеруть штрафів з підприємця тім більше просування по службі та відзнак. Як показує реальність  більшість підприємств витративши купу часу та грошей на юристів «відіб'ють» та доведуть в судах свою правоту і безпідставність наїзду. Але кари за перешкоджання бізнесу ні держслужбовець ні мент не понесе.

 Їх, навіть, нагороджують за те, що так гарно атакували бізнес. І ніхто не порахує скільки економіка держави втратить від того, що держпосадовець з ментом  загальмує чі навіть зовсім припинить свою роботу підприємство, люди залишатимуться без роботи, території від розвитку, зменшиться база оподаткування, а під час війни - відволікання підприємства від допомоги армії це пряма допомога окупанту.

Алгоритм нападу на підприємство досить простий та відпрацьований роками.  Для держустанови типу ДБР, прокуратури, СБУ   досить будь-який привід - навіть фиктивна скарга, упереджена перевірка, за ній йде гучний рапорт та  заява ментів,  що знайшли злочинця, навіть якшо зовсім нічого не доведено, ніякої презумції невинності.

Якшо є ознакі політичного замовлення, то підхоплять проплачені медіаповії, іх видно по одному прессрелізу замовніка якій вони розсилають по  та гівносайтам. Потім почнуться упереджені слідчі дії. Якшо публічного розголосу немає то йде примус до хабаря, рейдерство, шкода чи повне знищення підприємства. Деяки підприємства переходять в судові тяжби на роки, зрозуміло з усією бюрократією, «закон як дишло» та корупцією. 


Держслужбовці та суді тількі виграють від цього, а підприємство скорочується, йде у тінь. Більшість інвесторів йде тихо, згортає діяльність та формує негативний імідж країни, як інвестнебезпечної, недемократичної бюрократичної та корупційної, інвест не привабливої. І скількіб потім президент не волав і не запрошував Інвесторів, ніхто йому не повірить.

 А правоохоронців нагороджують, підвищують та шукають за що закошмарити наступний бізнес.

У нашому кейсі ДБР проти Xpark. Підставою для атаки ДБР як ми знаємо стала заява заступника департаменту культури Яворовського на 4-й місяць війни, 13.07.2022 року на основі нікчемного акту за наказом від 29.09.2021 N167. В колі про примус до хабаря ми детально розберемо як за такім нікчемнім актом фиктивної перевірки посадовці примушували нас до хабаря 600 тис. за не перешкоджання підприємницької діяльності та узгодження змін до проекту. 


 ДБР не звертає увагу на те, що нікчемний акт був у 2021 році, а підприємству Інноваційний спортивний парк  його показали лише у серпні 2022 року вже через 3 місяці після відкритої справи що є просроченням усіх термінів, а, навіть ніхто в інвестора пояснень не попросив, що є грубим порушенням процедур перевірок, не говорячи вже про неправомірність виконувати перевірки цим посадовцем та мараторію перевірок бізнесу на час війни  пандемії. Посадовці роками гальмували листи підприємства  з проханям узгодити зміни до проекту, а потім вони іх же використовують як порушення та примусу до хабаря.  У такої поведінки держслужбовців слідчи ДБР, НАЗК, НАБУ та САП не бачать явні ознаки примусу до хабаря. 


ДБР ГУЧНО РАПОРТУЄ на офіційній сторінці, що тривають обшуки, дають неперевірений перелік порушень з акту заявніка, і заявляють про тяжки наслідкі та шо будуть карати винних до 6 років. Далі ми покажемо, що в цій публікації повно брехні та нісенітниці інформація на сторінці  ДБР зафіксована , але це вже згодом. Упередженно обрехати публічно підприємство це норма для наших держорганів, того шо знають шо ніякої кари за це не буде. Посилання в описі.   https://www.facebook.com/934002953422012/posts/pfbid02yuHByK18WoZV2YZB56rgVSrnnZWpq3WHEEqsMWGQyntiMjdhJcaWjHAdq18E6B6Nl/?



Зверніть особливу увагу якшо безліч медіаповій та проплачених гівносайтів підхоплюють медіапривід та починають по одному «темніку» підсилювати  негативне забарвлення та скавчати «що дерибанять» землю. Бездоказово обвинувачуючи в тому, чого не існує, то це є політичне чи рейдерське замовленя, тим самим готують базу для медіаатак, шоб у подальшому знищувати репутацію підприємства та засновників інвесторів.

🔴🔴🔴


В нашому випадку  ДБР під час кровопролитної війни в липні, 13.07.2022 року, зробило справу  по  акту за заявою держслужбовця втікача Яворовського та на 289 день війни почало кошмарити наше спортивне підприємство Xpark. 


Рано вранці 25 держпосадовців та слідчих ДБР (майже армійський загін чи навіть повноцінна ДРГ) вирішило, що треба не протидіяти окупанту, шукати російську агентуру та корупціонерів у спецслужбах та владі, а виявити такі страшні злочини, як розставлені альтанки в X-парку, чи є ознаки капітальності в будівлях,  як з’явились водойми під вейкбординг, та ще найкатастрофічнійша шкода для держави -  нецільове використання трибун, але це не точно. 


Не встигло ДБР закінчити розпіарений обшук в КМДА, як загін з 25 бійців ДРГ ДБР на автобусі та своїх фешенебельних дорогіх  авто миттєво  висадились на острові Муромець. Навіть спецназ русні так швидко не зміг атакувати нас в перші дні війни.  

  

Такий повноцінний загін держпосадовців, так необхідний на фронті, атакує не русню на Бахмуті, а ці здорові хлопці, які живуть за наші податки, штормлять під час війни перевірками київський спортивний Xpark. 


В чому ж причина такої особливої уваги до місця, де на початку війни був  створений стратегічний укріпрайон, та навіть, потім під час війни не зачинилося, а продовжувало проводити спортивні змагання,  оздоровлення та відпочинок дітей та мешканців Києва, реабілітацію військових, та, зараз допомогає фронту?


Особливо кидається в очі, що всупереч вимогам військових не фотогруфувати дислокацію бойових позицій, йде повна фото та топографічна зьємка планування  всього Укріпрайону.  Нагадаємо, що в перші тижні війни тут планувався великий дисантний вертолітний прорив спецназу русні, який був своєчасно виявлений та зірваний командою Xpark, ТРО та ЗСУ. Детально у відео під постом. 



Зараз пригадується, як ДРГ ДБР увесь цей час фактично працює на русню

 1) перед початком війни слідчі ДБР осліпили наше ППО, вилучивши клістроні з радарів ЗСУ і, навіть, хотіло спецпризначенцями штурмувати військову частину, яка їх послала і відмовилась нищити радари . 


2) Як знищили секретні особливо резонансні справи на початку війни по Харьківським угодам та олігархам. 

3) Як відкрили справу на генерала Кривоноса, котрий під час вторгнення в Київ, створив укріпрайон в аеропорту Жуляни, і зірвав там висадку десанту русні.   

Нічого це не нагадує? Зараз ДБР почало терміново відзнімати та штормити Xpark. Мабуть готуються к обіцяному нападу з півночі. 




Як і очікувалося, ніхто не назвав прізвищ зрадників із ДБР по вищезгаданим фактам, але відомо, що за ці злочини ніхто не покараний. Може агентам русні в ДБР поставлено завдання покарати Xpark за те, що великий вертолітний десант, 70 вертольотів, тоді не пройшов через Муромець в урядовий квартал та був створений реальний міцний північний Укріпрайон. Все знайдете в підтверджуючому відео під постом. 


І знову як в котрий раз бізнес разом з народом та волонтерами  як завжди зірвав плани зрадників у владі та спецслужбах. Як казав один глибоко обізнаний громадянин за пару неділь до наїзду : «вас активних патріотів та волонтерів, тепер будуть вибивати по одному за надуманими приводами медійно дискредитуя нищити ваші підприємства ». Але це ж вже намагався робити з нами злочинна влада  Януковича рівно 9 років тому.  Де зараз він? А Xpark з Автомайданом на місці.



.
Іншими словами Гуляло ДБР по парку і вирішили походу покошмприть Xpark навіть без ухвали НА СЛІДЧИ ДІЇ. 

. Ну виж розумієте якшо навіть слідчи настільки  впевнені в безкарності  творити беззаконня шо тоді казати про замовників з іх керівництва. 


А  ще вони дуже не люблять коли іх наїзди знімають і навіть погрожують забрати телефони . Того адвокат і камера в цьому колі пекла це ваші головні друзі.  


Наші  патриоти правоохоронці  пліч о пліч з нами зараз захіщають країну ловлять  зрадників та коруаціонерів , а в цей час війни менти погані кошмарять бізнес і виконують політичні замовленя .  


Такі слідаки зазвичай це більш синкі СБУ шників, прокурорів та ін держчиновників, молоді решали-уклоністи поховалися від фронту за бронію ДБР та продовжують свої чорні справи якіми займалися до війни.  


Но воликій взривний детальний матеріал про ціх слідчих та замовників з керивництво ДБР обіцяють незабаром розслідувачи Автомайдану.


🔴🔴🔴


ДБР вже заявило, що діяльність Xpark спричинило тяжкі последствия для держави, але це треба довести ще. Давайте розглянемо з іншої точки зору які тяжкі наслідки для економіки та  розвитку  країни вже спричинило ДБР разом з посадовцями втікачами та ментами. У той час як економіка країни після 2 років пандемії та рік війни у глибокій прірві, підприємства ледве виживають, в інших країнах та наші муніціпалітети допомогають виживати, менти та ДБР шукають привиди як закошмарить бізнес.


Розглянемо це все на прикладі  нашого кейса ДБР атакує Xpark.
Поперше. ДБР відкриває справу та ініціює через офіційні сторінки та сайти громадський резонанс упереджено з непідтвердженими обвинуваченями яка відразу дискредитують підпиємство. Як слідство це автоматично викликає недовіру у  кліентів, пертнерів та фінустанов що гальмує та фактично припинило  розбудову спортивного парку Києва. 


Інвестор та партнери і так налякані війною але все ж потроху розбудовували  свої спортивні локації, але після наїзду згорнули розвиток парку до з'ясування результатів наслідків наїзду ДБР. Тобто в новому році не відкриється приміщення для дитячої секції волейболу, не буде збудований закритий батутний центр, у вейкбордистів не з'явиться нова перешкода, не створиться 2 критих ангари для видів спорту на твердій підлозі і тд. До 1500 дітей та мешканців не отримають спортивних послуг. Але ДБР та заявник втікач за цю шкоду мешканцям Києва та економіці державі не буде покараний.

Подруге

Як наслідок, призупинка розбудови Xpark це близько 300 будівельників без роботи їхнї сім'ї в цей важкий час без грошей. Мабуть 300 сімей та пару тисяч спортсменів з акцієй протесту під вікнами ДБР це більш переконливо яку шкоду несе ДБР суспільству, но тут дуже зручний момент заборони акцій під час війни і «вікно спроможностей» для ментів  обвинувати в підігрувані агрессору і іх безкарному безпределу.


В третіх. 

Збиткі державі коли задіяні 25 перевіряючих за зарплатню посадовців  та мабуть ще стількиж залучених виконавців які існують за податки, та роботи києвзема з топосьємці (50 га це близько 500 000 грв тільки за топосьємку) по нашиму досвіду 10000 за гектар яку ми доречи  два місяці назад зробили та занесли в реестр. Цк витрати міста які могли піти на зємку руїн розбитих русньою міст та фінансування ЗСУ. Але ці витрати на запити  ДБР ніхто не рахує. І іх не вирахують з зарплатні заявніка чи слідчого якій це замовив навіть якшо атака на підприємство буде марною. Вони знають про цю безкарність того і розкідаються державними грошима на свій розсуд.

В четвертих

Багато власних фінансів Xpark через фонд «Вільне покоління» витрачали на допомогу армії, зараз це припинилося і почалося фінансувати юристів та адвокатів, щоб у правовому полі відбитись від наїзду та довести свою безвинність.

Саме безцінне шо команда не займатиметься розробкою дронкуполу Києва, постачанням авіасимуляторів у авіапідрозділи, розвитком реабілітаційного центру і т.д зараз все згорнуто до перемоги над ДБР.

В пятих

Впевненість Інвестора в Україні падає і він замість того щоб думати як розвивати підприємство в Україні (налоги, робочі місця, розвиток територій) починає шукати в яку більш привабливу країну перевезти зробити релокацію підприємство і піднімати економіку інших країн. Зараз Xpark аналізує можливість відкритя локації в південій Країни з більш привабливим інвестиційним кліматом. 


В шостих 

На своєму досвіді  Інвестор радить іншим інвесторам не вкладати кошти в цю країну де свавіля повна безкарність  ментів та посадовців за розорене підприємство.

Перекладаючи на мову математики -  дій ДБР вже зашкодили Україні на десятки мільйонів гривень, відкинуло проекти на 1-2 роки, а які зовсім згорнуті від переляканих Інвесторів. Десятки тисяч українців не отримають спортивних послуг. А враг отримав перевагу шо ефективний підрозділ вибитий ДБР від допомоги фронту. Ну і саме основне бойовий підрозділ якій був розташований в Xpark та  розселений в  теплих приміщеннях профінансованих інвесторами Xpark через погрози слідчих дій зі сторони перевіряючих. Захісники під час зими вимушені були переселитися в палатку неподалік, ізза чого поболіли. Це пряма шкода бойовому підрозділу. До речи хлопець цього підрозділу нашого укріпрайону збив крилату ракету біля енергетичного обьєкту. Но для слідчих ДБР це не важливо, виною  безвідповідальність та безкарність за вчинки навіть проти військових під час війни.  


В сьомих. Коли діло буде програно в суді.  Хто порахує та компенсує державі, спільноті та бізнесу збиткі нанесені цім держорганом  під час війни? Слідчий? ДБР?  Це безкарність і безвідповідальність правоохоронціві знищує державу і бізнес не меньш ніж ракети русні.  


 Також візьміть до уваги шо якщо підприємець почне захищати свої права в публічному полі і доводити безпідставність наїзду та почне виводить їх на чисту воду . Вони можуть «обідеца» і тоді рватимуть підприємство за любим сфабрикованим приводом до останнього. Можуть почати з аресту інвестора  під залог пару десятків мілліонів ( хай посидить в КПЗ поумніє) ,  під час обшуку підкінуть наркотики, зброю, гроші підкінуть мічені та пафосно розкладуть на столі,  під час війни   мого знайомого намагались повісткою в горячу точку фронту відправить, також можуть навіть звинуватити в  шпігунстві на русню. Війна багато чого списує, то дуже зручна для розбудови діктатури. Потім пафосно відрапортують про розкриття страшного «злочину» типу починали з «альтанки не на тому місці стояти» а знайшли шпіона наркомана зрадника терориста  і навіть отримають відзнаку. 


Так що якшо  фахіво проаналізувати та обрахували шкоду здійснену ДБР по відношені нашого підприємства та державі  то вже на цей момент це 10ки мілліонів і сотні мілліонів в перспективі, саме вони своїми діями вже нанесли особливо тяжкі наслідки державі та народу України. 


Нажаль Україна знов перетворюється в  поліцейську державу..  де  згідно журналістьських розслідувань найуспишнійші бизнесмени в україні це дружини та батьки сбушникив типу Шило ,   Родичи голови по адовця держекспертиз Рубана,  міліардерши великого бунівництва любовниці  та фітнестренери глав Ова Резніченка . Мабуть коли  менти  запресують останнього бізнесмена   та виїдуть всі   підприємці залишуться тільки  корумповані чиновники  та менти . Тоді вони точно пережруть друг друга як пацюки в банці. Тількі треба забрать у них загранипаспорти шоб вони самі потім не повтікали .  Це я жартую.  


Відомо  шо  багато співробітників  ДБР  держпосадовців та прокурорських   зникли в  перші місяці  осади Києва в Львівському та Мукачевському котлі  та  тепер повернулись і почали репресії проти бізнеса .  Ми ні з кім домовлятись не збираємося того  підприємства принципово іде цім колом пекла, шоб публічно довести свою правоту та ганебність такіх структур для  держави та бізнесу. Війна це останній шанс і відповідальність перед загинувшими побратимами змінити цю бюрократичну корупційну країну.  Якшо на веше підприємство теж наїхали безпідставно під час війни  повідомляйте нам  , разом можемо краще і в публічной і юридичной  площині боротися .


Фактично такі дії ДБР під час війни можно сміло прирівнювати до марадерства. Але в Україні за це ніхто не буде покараний. І це є 3 коло пекла в яке потрапить будь-який інвестор в Україні.



Давайте запитання. Виберіть парочку самих каверзних.

питання від Миколая З


Як я правильно зрозумів то Хpark з 2003 року пережив багато атак на підприємство, при усіх мерах та президентах. При яких президентах на ваш погляд були найважчими наїзди держави?.

Ну найважчий для нас це був період правління Януковича та віджимів від сімї. Но навіть вони так швидко та масово не атакували як зараз ДБР під час війни. У нас рекорд у 2012 році був 53 перевірку за літній сезон і пошти всі з примусом до хабаря. До речи при усіх наїздах тодішній голова Олександр Павлович Попов виявився справжнім нашим захісником та  рятивником від беспределу віджима сімьї і навіть провів масштабні екстрим фестивалі парку. Ми йому за це вдячні. 

До президенства Порошенка майже всі нові прокурори розпочинали свою діяльність з «обілечиванія»  бізнеса. Розповім на цю тему найбільш цікаву історію. Десь у 2010 році мене запропонував знайомий познайомитися з новим прокурором району. Ми зайшли, я доповівся про Xpark - він всеякісно підтримував і казав що це дуже гарний социальный об'єкт та корисний для молоді та мешканців району. Така підтримка прокурора була вперше за мої 14 років бізнесу. Я вийшов до друга і поділився враженнями, що вперше бачу такого прокурора, який так розуміє користь нашого проекту. На шо друг відповів «бачиш як все гарно 70$»  я питаю шо таке 70. Він каже за то шо тебе не чіпатимуть ни одна из служб - 70$ на сезон і про Xpark всі перевіряючи забудуть.  Ми намагалися відпетляти і отримали обвал перевірок. У 2013 році відбувся і найсерйозніший та безпредельний наїзд ментів від сім'ї Януковича на Xpark, як співпадіння це закінчився майданом  але цей випадок я розповім у колі пекла про рейдерство.



🔴🔴🔴

Давай наступне.

Ірина Надзвичайні новини

Яка на ваш погляд основна  причина цього наїзду?   Допомога армії чи ваш звязок з Кличко? 


Рівень та де яки ознаки  атаки показує шо замовлення політичне. Але  ми з пертнерами проаналізували причини цього наїзду і навіть виставили на голосування на фейсбуці. Пропонуємо і вам вибрати. Та занотувати які варіанти наїздів можуть бути.

1. ДБР Нема чим зайнятись .. всіх агентів ру$ні та хабарників переловили настав час кошмарить підприємців. 

2. Дійсно Xpark «спричинив тяжкі наслідки» для держави і треба причетних «на 6 років позбавити волі». 

3. Втікачка  Барінова та зам Яворовській мстять Кличку за звільнення (впевнені, що це його парк, а засновник Зозуля його радник та друг виконує функцію фунта). 

4. Втікачка Барінова та її зам Яворський мститься за неотриманий хабар 600 тис.грн. 

5. Можновладці з друзями хочуть відрейдити Xpark під шумок війни. 

6. Російські агенти у владі та ДБР мстяться керівництву Xpark  за те, що зірвали висадку російського десанту на острові Муромець та створили потужний укріпрайон, полігон, підрозділ  та дронодром. На цьому настоює Taras Troiak 

7. Відволікти та заблокувати  допомогу команди Xpark для ЗСУ та фронту через Innovative Defense Technologies Fund «Free Generation». 

8. Примусити до хабаря по зручній заяві Яворовського. 

9. Ну і моі креативні друзі привязвли до Теоріі Заговору. Хабаду не подобається що за успішним проектом стоіть українець Зозуля і треба відрейдить під свого.. 


По Вашим відповідям будемо аналізувати та дамо вам фідбек  та відпрацюємо дії по юридичному захисту нашого підприємства та інформувати Вас про розвиток подій, та як досвід майбутнім  інвесторам по супротиву  наїздам держслужбовців.


Незабаром чекайте четверте коло пекла Інвестора на базі реальних подій наїзду ДБР на Xpark. Чим далі тім цікавіше.  

Плейлист усіх випусків тут https://www.youtube.com/playlist?list=PLt6sgZdeU1z-LeA8aW32nq-VnDpcPrQFs

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віджати X-park. Друга спроба. Трубіцин з ДБР.

Вейкпарки світу та боротьба українських інвесторів з владою . Зозуля Ю.

Невідомий Автомайдан (невідомі епізоди Євромайдану)