Друге коло із 10 кіл пекла для Інвестора. Зроби Із “говна” - конфетку, а потім вас за це накажуть і все відберуть.10 circles of hell



Друге коло із 10 кіл пекла для Інвестора. Зроби Із “говна” - конфетку,  а потім вас за це накажуть і все відберуть. 




І так, уявіть реальну ситуацію. Вам 7 років тому місто надає захаращену територію, кар’єр з болотом,  ви Інвестор - виграли інвест конкурс, підписали з містом договір, заплатили мільйонні платежі, пайові та справно кожен рік платили по інвестдоговору, побудували мости, дороги, привели в порядок водойми, зробили пляжі,  благоустрій та почали будувати рекреаційно спортивну інфраструктуру . Через сім років до вас приходить свіжий держслужбовець і каже, що вони вирішили, що ви мало платите, і за це вас треба покарати і  забрати все, що ви створили.  Це і є реальна наша ситуація з Інвестором в Україні. І це не перший раз. Питання, Який Інвестор самогубець захоче інвестувати в цю державу?



В відео першого кола пекла інвестора ми розглянули, як в Україні звичайний посадовець департаменту культури  Яворовський з керівницею та медіаповіями можуть зляпать якийсь свій акт, а ДБР миттєво в розпал війни 13 липня 2022 відкриває кримінальне провадження  N4202210000000366  та почали активно рвати підприємства в Xpark і це ті держслужбовці, які втекли з Києва і покинули культуру столиці напризволяще,  кошмарить разом з ДБР,  яке ми знаємо користуючись початком війни знищило секретні матеріали кількох резонансних справ (я можу тільки уявити який хабар вони отримали за це від звинувачених олігархів, депутатів та посадовців), до речі, знову винуватці не покарані і ніхто не сидить, мабуть на фронт пішли країну захищати. Вони почали кошмарить Інвестора та колектив Xpark, які під час вторгнення з ТРО та ЗСУ боронили Київ, обладнали за свій рахунок північний укріпрайон, купили захист бійцям, розмістили підрозділи силовиків та ще роблять багато важливого для перемоги, про що поки не можна розповідати.  


Як з’ясувалось, на сьомий рік розбудови парку після виграшу інвестконкурсу за поданням звільненого за втечу керівництва департаменту культури  - ДБР вирішило, що ми нанесли  Xparkом  збитки державі, які викликали тяжкі наслідки.  По їх міркам з Інвестора можно було зідрати оріентовно ще 136 млн грн. за оренду. Ви скажете Так потрібно було б 7 років назад це сказати, що умови інвест конкурсу ще роздягнуть Інвестора  на 136  млн,   ми б у це болото не лізли, а Інвестували б в вейк парк  в Турції чи Таїланді .
   

Хочеться спитати, а де вони були всі ці 7 років, коли нам передали  кар’єр який залишився після намиву піску їхнім директором парку Кухарем, з болотом та ще й на підтопленій території. Чого тоді правоохоронців це не цікавило? Чого вони чекали? Коли ми витратимо десятки мільйонів та зробимо конфетку з болота та харащів?  

Український держчиновник не розуміє, що Інвестор заходить не для того, щоб посадовець на його об'єктах святкував нашару свій день народження та безкоштовно розважався зі своїми родичами та друзями, не для того, щоб роздавати хабарі ментам та чиновникам.  Інвестор рахує окупність і як він буде повертати вкладені кошти та який прибуток отримає. Для цього і робився інвестконкурс, щоб всі потенційні Інвестори оцінили який буде ризик від усього і хто вірить в перспективу той і виграє його. Ми виграли цей інвест конкурс на тих умовах, які в нашому розумінні могли окупитися та принести прибуток. Звісно, ми не враховували ні 2 рокі пандемії ні війни. Навіть тоді, в 2015 році, об'єкт інвестування не був привабливий, сезонний бізнес, літо коротке, будівельні обмеження.  В 2013 майже усю територію підтопило у весняному паводку, пісочна мафія злочинної влади  намила собі піску, зробила кар'єри та втікла, болото та харащі навколо, зовсім нема ні електрики ні інженерії.   


 Вирішили ризикнути, того що поруч з 2003 знаходився наш перший вейкпарк на 2 га  і вже була облаштована частково територія, де ми  провели 2 чемпіонату світу і 1 чемпіонат Європи, киянам вже  сподобалося відпочивати тут,  того що концепція пікнік зон з бесідками-трибунами  навколо вейкпарку  побудованого по німецькій концепції та франшизі дозволяв і тренуватись і недорого для студентів та киянам з середнім достатком відпочивати сім'ями та друзями. Єдине, що не давало розвиватись - це дуже висока вартість орендної плати наших 2 га, які космонавти Чернівецького влупили нам на спортивний парк, коефіцієнт як для бензозаправки. Сезонний літній бізнес Xpark не приносив скільки доходів, щоб цей проект був рентабельний. Ми просили мерію про зниження і, дякуючи Олександру Попову, цей коефіцієнт нам знизили до рівня спортивних споруд. 


 Мерія в 2012  році вийшла з ініціативою продовжити успішний соціально важливий проект Xpark, але дивлячись на кар'єр і болота, ніхто на такі умови оренди не був згоден в тому числі і ми. Розуміючи скільки треба вкласти грошей в приведення кар'єрів до облаштованих водойм, підйом землі на рівень непотоплюваності , інжинерія та інше, це більше сотні мільйонів, а тоді курс був ще по 8. Київське інвестиційне агентство зрозуміло, що щоб розвивати цю територію треба такі умови, щоб Інвестор зайшов і за свої кошти привів зруйновану територію в порядок, розвив на неї послуги киянам, і врешті передав покращення місту. Богдан Чорній став тим зірцем держслужбовця, який супроводжував та допомагав  нам пройти всі перешкоди першого інвест конкурсу в столиці. Ми були Інвесторами першопрохідцями, за що нас зараз хочуть покарати. Також в нас повірили такі держпосадовці, як Возний Олександр, Крохмалюк Віктор, Самохін Олексій, без них Xpark би не існував. Навіть під час бюрократичних перешкод ми декілька разів хотіли відмовитись від проекту, а вони наполегливо нас переконували боротись та  рухатись далі. Ми заспокоювались І просувались вперед. 


 Взагалі, на розвиток таких депресивних територій з такими обмеженнями у всьому світі дають пільги, налогові канікули та підтримують Інвестора.  Якщо б це було настільки вигідно, як бензозаправки, то у нас би спортивних парків було б як бензозаправок чи торгівельних центрів, а так він такий один на всю країну, тому що економіка його на грані виживання, особливо після ударів пандемії та війни, але влада цього не хоче бачити, і навіть не розуміє, що в цей складний час проект вже став як “чемодан без ручки, - і тягнути важко і кинути жалко” і якщо б у мене, як Інвестора, не було інших більш дохідних високотехнологічних бізнесів, то Xpark би не розвивався і не запрацював би під час війни взагалі. Але тим не менш ми вважаємо, що проект ми зробили успішний, який подобається киянам та гостям столиці, і один із небагатьох, хто вижив у ці важкі часи і продовжує працювати на радість мешканцям столиці.

Але повернемось до того, що ДБР вважає, що ми, Інвестори, нанесли державі шкоду з тяжкими наслідками. Мабуть у следака збуджуючого це кримінальне провадження була двійка по математиці і він не вміє рахувати, а хабарі так засліпили очі, що він в упор не бачить користь спортивного парку. 


У нас з математикою все добре. У Інвесторів червоні дипломи вишів. Порахуємо що ж отримала держава. Почнемо з фінансів.  Порівнюємо з сусіднім парком Наталка, який схожий по площі, але набагато бідніший по функціоналу та кількістю послуг.

Кошторис будівництва парку Наталка 174 млн грн. бюджетних коштів та плюс на щорічне утримання витрачається близько 10 млн. На урбан парк на ВДНГ, де 2,5 га,  держава витратила з податків громадян 125 млн. грн  великого будівництва.

На Xpark же 20 га. не витрачено жодної копійки з державного бюджету ні на будівництво ні на утримання, навпаки Xpark приносить мільйонні платежі за оренду та податки,  в той час як кожен день його відвідують  від 3000 до 10 000 киян та гостей столиці для заняття спортом чи відпочинком на свіжому повітрі, це при тому, що тут не продається ні водка ні цигарки (так би мовити “алкоголь тютюн фрі зона”) , того відвідувачі відпочивають сім'ями та ставлять високий бал в гугл і залишають позитивні відгуки за відвідування.


 Крім того, за 11 років ми витратили близько 1,6 млн $ тільки на папери, на проект та дозвільну документацію. До війни в парку працювало понад 400 робітників, тренерів, студентів, будівельників та ФОП, які мають дохід та годують свої сім'ї. Там, де було болото та кар'єр, тепер  спортивні локації, заклади харчування, розважальні послуги, тобто на колишніх захаращених територіях створена розширена база оподаткування, всі підприємства Xpark платять податки, до війни від 16 до 22 млн в рік. Ви спитаєте, а з чого ж тоді збитки, якщо там не було витрачено ні копійки державних коштів,  Яворовській та ДБР вважають, що треба було дерти з Інвестора більше.  


Крім розвитку загальнодоступних територій є і соціальний та спортивно - оздоровчий ефект. До війни ми розвивали 190 видів спорту та 6 спортивних таборів та стали найбільш відвідуваним київським парком після зоопарку. Іноземні серфери  в захваті і вважають його одним з найкращих на планеті. За цей час проведено більше 340 чемпіонатів Києва і України з різних видів спорту.  


Так із депресивного парку “Дружби народів” 2003 року,  який ніхто до того останні 20 років не прибирав, дороги та алеї розвалились, освітлення розікрали, мусорні машини вивалювали в парку будівельне сміття, асенізаторські машини зливали в річку нечистоти, кмітливі водії  мили машини та вантажівки на безкоштовній мийці на берегах озер.   Ні єдиного туалету, ні електрики, ні води, ні очисних - в найбільшому парку столиці 250 га не було від слова зовсім.  У 2018 році переіменували парк в історичну назву Муромець, тому що яка нафіг дружба народів після нападу русні, встановили пам'ятник  легендарному богатирю та створили рекреаційно спортивну зону Xpark, те, чим кожен киянин може вільно користуватись та отримувати задоволення кожен день.

В цей час  Яворовській з медіаповіями та ДБР хоче вигнати Інвестора та знести парк.  За ці 19 років в умовах жорсткої корупції я пережив 4 президента, більше 10 прем’єрів, 2 рейдерські атаки, знаю, що таке 53 перевірки за 1 літній сезон при януковичі, пройшов 2 революції, 1 пандемію, 2 економічних кризи, ну і цю масштабну війну, так що своє я вже відбоявся, і з відкритим забралом іду на ви, боротись за свої інвестиції, проти корупціонерів-бюрократів, продажних медіаповій та хабароохоронців.  



Давай перейдемо до питань, там їх я бачив багато накидали 



Так є. 1 питання.  від Олени Ш. 


В минулому відео ми зрозуміли, що ви діючий радник мера. Так це ж він і призначив Барінову, яка зараз з Яворовським вас кошмарять.  Так може вам до друга-мера звернутись, чого його підлеглі напали на Xpark?  


Радник мера це ж не держпосадовець, це факультатив підприємця на громадських засадах. Я раджу меру по двом напрямкам: смартсіті та заходи. Він отримує мої експертні думки, аналізує, але приймає рішення сам, десь 70% не такі, як я йому радив. А час показує, хто був прав. Поки він мене ще не вигнав з радників, мабуть щось співпадає.  


До речі, коли він вирішив змінювати керівництво Департаменту Культури після пожежі на ялинці, я йому порадив розглянути іншу кандидатуру - талановитого хлопця з організаторів фестивалю Атлас Вікенд, але тоді мер вирішив, що Барінова краще справиться з культурою, ну а ми бачимо як зараз вона хоче розправитись над його командою. Я знаю, що мер вже зрозумів, що це була не та людина, на яку можна покластись у важкі часи.  Ну за помилки богів завжди розраховуються непричетні, ось і боремось. А мені, як раднику +1 бал в скриньку здійснених прогнозів.  Це не погано і працює на репутацію.  



Питання 2.  КиївВласть писала, що ви погрожували активістці Моріной Анабелі фізичною розправою.

О я так і знав, що хтось вилізе з цим,  запікаємо прізвище, щоб не рекламувати в моєму блозі це “пусте місце” .

Треба спитати, а в київвласті не написано, я її часом не згвалтував ще на додаток? З таким успіхом така інформ помийка не таке напише.  Звертати увагу на говносайти, які не перевіряють інформацію і пишуть всяку заказуху - це себе не поважати. Мабуть вони в моїй фразі з минулого відео, що “треба нищити бюрократів-корупціонерів” вони впізнали себе. Тоді я згоден. А взагалі, я ніколи не знав, що вона існує і в житті ніколи з нею не спілкувався. Підтвердження хтось бачив? Чого ж нема заяви?  До мене до сих пір не звернулись правоохоронці за погрози?  Розумні люди кажуть, що такі борцуни-медіаповії вигадують такі інформ провокації, щоб на них звернули увагу. Потім це пусте місце буде розказувать, що сам Зозуля погрожував її знищити.   


Це як в тому анекдоті.. що київвласть написала “ ваша дочка повія”. Так у мене син.  Ну тепер підіть всім це розкажіть. Мені взагалі не цікаво, що думає людина, яка в своєму житті для громади не побудувала і собачої будки, а всіх обливає брудом і всі знають, що за гроші ці ущербні “городські сумашедші” готові і не таке написати. Реально у неї є замовники корупціонери-посадовці і з ними треба боротися, а на це соціальне сміття не треба звертати уваги. 


Підсумовуючи, це огидно, коли під час війни ДБР, знищила секретні документи резонансних справ олігархів та посадовців, не ловить зрадників та колаборантів, а займається тим, що рахує бесідки в спортивному парку, тоді розумієш, чого ми так віримо в ЗСУ і що це та паразитуюча шобла  із десятка хабар охоронних органів, яких треба знищити наступними, інакше у цієї країни майбутнього не буде.

А чергові кола пекла Інвестора в Україні ми розглянемо в наступному відеоблозі, як на нашому прикладі, як можновладці рейдять та віджимають бізнес та примушують до хабаря. Буде цікаво, не перемикайтесь.

Я атеіст, але увірував в ЗСУ.  Слава нації, смерть ворогам і пиздець російській федерації. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віджати X-park. Друга спроба. Трубіцин з ДБР.

Вейкпарки світу та боротьба українських інвесторів з владою . Зозуля Ю.

Невідомий Автомайдан (невідомі епізоди Євромайдану)