ЧЕРНІВЦІ Інвест форум у місті де переміг бізнес. Муніципалітети заманюють інвестора, силовики грабують.

 Муніціпалітети заманюють інвесторів та створюють умови, а силовики потім його рейдять та примушують до хабарів. ЧЕРНІВЦІ ІНВЕСТ ФОРУМ - Буковина перспективний регіон, але як збираються вирішити проблему зі злочинними ментовськими державними угрупуваннями не почув. А це основна проблема для інвестора особливо під час війни , а тим паче це основне, чого ніхто не віре в відновлення України після війни. В більшості міст України муніціпальна влада готова включити для інвесторів, не те шо зелене світло, а зелений прожектор підтримки щоб швидко розвивати регіон. Але вони теж не можуть гарантувати що не прийде через пять-десять років, коли інвестр все збудує і витратить сотні мільйонів інвестицій, ДБР з своім прокурором та кішеньковим суддею і не скасує всі дозвіли яка дала інвестору прогресивна місцева влада. А це головне поки буде існувати свавілля злочинців в погонах ні інвестицій ні відновлення України не буде , це я вже перевірив на свойому проекті Ікспарк. Ми вже маємо досвід 20 річного інвестування у спортпарк Києва, коли місцевий троєщенський прокурор у змові з ДБР та судами під час війни усіляко намагається скасувати наш інвестдоговір 2015 року з муніципалітетом Києва. При цьому Ікспарк вже другий за популярністю відвідування в Києві, входить до 10 ки найкращих вейкпарків світу, іноземні гості, громадяни та муніципалітет у захопленні від проекту і все це без жодної копійки державних коштів. Є безліч країн з більш привабливими умовами і Україна зараз цю конкуренцію повністю програє, тому і йде масова втеча підприємств за кордон розвивати еконміки інших держав. Інвестиції це не тільки про патриотизм це насамперед математика прибутку і при цій владі ризики бути пограбованими злочинцями в погонах максимальні. Але ми готові передати Чернівцям досвід нашої команди по розвитку SmartCity, віртуального туризму FreeGen GO та активпаркам X-Park.


Мене  як інвестора постійно запрошують на інвестиційні форуми. Був спікером в дуже цікавому західному регіон на Буковині в Чернівцях, сюда багато релакувалися підприємств зі сходу. Але саме цікаве що вибори тут виграли не політики а підприємці місцева партія «Єдина Альтернатива « і мер теж бізнесмен власник мережі ресторанів Роман Клічук, такшо розмовляли з ним на одній мові. І мені в конче цікаво як підприємці  у владі  розівьють свій регіон. Зараз враження дуже позитивні .  Навіть задумався може і у нас хтось створить партію підприємців, до них точно би долучився . 


Муніціпальна влада готова включити для інвесторів не те шо зелене світло  а зелений прожектор  щоб швидко розвивати регіон. Але вони теж не можуть гарантувати що не прийде через пять десять років, коли інвестр все збудує і витратить сотні мільйонів інвестицій,  ДБР з своім прокурором та кішеньковим суддею і не скасує всі дозвіли яка дала інвестору прогрксивна місцева влада.  А це головне поки буди існувати свавілля злочинців в погонах ні інвестицій ні відновлення України не буде , це я вже перевірив на свойому проекті ікспарк.  Є безліч країн з більш привабливими умовами і Україна зараз цю конкуренцію повністю програє, тому і йде масова втеча підприжмств за кордон розвивпти еконміки інших держав. 





А Чернівці дуже класний решіон з прогресивною місцевою владою знайомтесь, долучайтеся , і я особито віро ща зміняться умови і ми обоаязково проінвестуємо  тут і ікспарки і смартсіті і туристичні центри.

Мешканці Чернівців вибрали владу та мера з партії бізнесу «Єдина Альтернатива». Громадяни задоволені.

На інвестфорумі влада обіцяє забезпечити максимальну «зелену вулицю по погодженню інвестпроектів» та підтримку інвестору. Багато конструктивних пропозицій.

Але що робить з тим, що після реалізації інвестпроекту, офіційні дозволи та погодження, муніципальної влади можуть бути одночасно скасовані свавіллям ДБР, прокуратур, та рейдерами у правоохоронних органах, арештом майна судами та тиском на інвестрів - не вирішено.

Із цього свавілля інвестиції в Україну - це максимально ризиковий проект з загрозою все втратити. Наразі шукаються ефективні рішення протидії свавіллю хабарників та рейдерів у погонах для гарантування інвесторам безпеки інвестицій.

Державне приватне партнерство (PPP) теж могло додати інвестицій у регіон з розвитку територій та бази опадаткування без видатків з бюджету, але приватним партнерам теж потрібні тверді гарантії від влади, що після фінансування та реалізації інвестпроекту ДБР, прокуратура з судами не опротестує рішення муніципальної влади і не заблокує господарську діяльність як це зробили у київському Ікспарку.

Від київської команди розглянули впровадження проектів:

- Інновації у туризмі

Віртуальні екскурсії з квестмаршрутами та доповненою реальністю Чернівцями та Буковиною, створення сучасного туристичного інтернет порталу.

- Чернівці смарт сіті - діджіталізація міста.

комфорт мешканцям , ефективне управління містом муніципалітетом

- X-park Чернівці – спортивний вейкпарк для мешканців Чернівців та парк з курортом вихідного дня на Бакоті.

Інвестор це творець - влада ця среда де творець реалізує свій потенціал. Немає гарантій захисту бізнесу - немає інвестицій, нема розвитку територій і країни, економіка стогнує.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віджати X-park. Друга спроба. Трубіцин з ДБР.

Вейкпарки світу та боротьба українських інвесторів з владою . Зозуля Ю.

Невідомий Автомайдан (невідомі епізоди Євромайдану)