Вейк - це спорт з задоволенням. Поранені. Чемпіонат України з адаптивного вейкбордингу. Юрій Зозуля.

 На адаптивному Чемпіонаті по вейкбордингу 2024 почув що поранені стидаються долучатися до вейкбордингу і вейксерфінгу того що вважають що це спорт як  задоволення і розваги і це зайве під час війни . 




Мені з однієї сторони дуже приємно що вейк наши захисники вважають приємним задоволенням,  але з іншої сторони прикро що це їх якось морально обмежує ім займатися . 

Дійсно в світі небагато видів спорту де так поєднується задоволення з потужною фізичною нагрузкою. Тут не піднімаєш надмірну вагу, не біжишь виснажливі марафони, не отримуєш удари в голову, не мучаешься на растяжках в гімнастиці  та ін . Чогось у більшості хлопців спорт сприймається як страждання і самокатування і тільки це необхідна умова прогресу і перемоги . 


 Але згадайте, нас з дитинства  вчили що сонце, повітря та вода наші найкращі друзі .  А це все є в вейкборді в додаток ще потужна силова нагрузка на все тіло , рівновага, координація рухів, акробатика  та інші.

Вейкбординг офіційний вид спорту  в 2007 році визнаний в Україні і в 2008 році Федерація отримала статус національної.  Проводяться регулярні світові і національні чемпіонати ,  є національна збірна.  А то що вейкборд приносить стільки задоволення  так треба цим користуватися. І в першу чергу пораненим . 

А взагалі я вдячний за тренд від поранених що вейк - це спорт  з задоволенням.  Дякую Храпко Сергію нашому ембасадору що просуває наш самий класний спорт серед поранених і вейкпаркам які до цього долучилися.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віджати X-park. Друга спроба. Трубіцин з ДБР.

Невідомий Автомайдан (невідомі епізоди Євромайдану)

Без ствола у парк не заходимо. Парк “Нивки” в м. Київ: безпека простору.