Громадський рух "Маніфест 42" провів акцію протесту під Апеляційним судом та Офісом Генпрокурора: Вимагали арештувати прокурора-грабіжника Віннікова та припинити тиск на підприємців. ВІДЕО+ФОТОрепортаж

Маніфест 42 протестував під Апеляційним судом та Офісом Генпрокурора

 Громадський рух "Маніфест 42" провів акцію протесту під Апеляційним судом та Офісом Генпрокурора: Вимагають арештувати прокурора грабіжника Віннікова та припинити тиск на підприємців. ВІДЕО+ФОТОрепортаж 

Громадський рух "Маніфест 42" провів акцію протесту під Київським Апеляційним судом та Офісом Генпрокурора через рішення суду не застосовувати до прокурора Володимира Віннікова, якого підозрюють у крадіжці понад 4 млн грн, вилучених під час обшуку, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.



Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

"Сьогодні, 12 вересня 2024 року, Київський апеляційний суд підтвердив рішення Печерського районного суду не застосовувати до прокурора Володимира Віннікова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вінніков відпущений під особисте зобовʼязання яке закінчується 13 вересня і більше не якіх обмежень у прокурора Віннікова не буде не зважаючи на тежкій скоєний злочин. 
У січні 2024 року прокурор Володимир Вінніков зник з робочого місця одночасно з викраденням з сейфу Голосіївської окружної прокуратури валютних коштів в еквіваленті понад 4 млн гривень. Ці кошти були речовим доказом у справі проти компанії "Медінова", яку вів Вінніков. При проведенні обшуків у цій справі Володимир Вінніков заявляв, що вилучені кошти має намір використати для власного відпочинку. Це зафіксовано у протоколі обшуку. Згодом Вінніков був затриманий, але наразі залишається на свободі.


 ...Рішення відпустити Володимира Віннікова під особисте зобовʼязання прийнято судом за ініціативою Офісу Генерального прокурора. За інформацією "Маніфесту 42", батько Володимира Віннікова, Микола Вінніков, є прокурором Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальних провадженнях Офісу Генерального прокурора України", - йдеться в заяві "Маніфест 42".Маніфест 42 протестував під Апеляційним судом та Офісом Генпрокурора

Рух нагадав, що у резонансній справі Ігоря Мазепи при підозрі в завданні збитків на 7 млн гривень за наполяганням прокуратури підприємець потрапив у СІЗО, а сума застави становила 700 млн гривень.


Під час акції під Київським Апеляційним судом "Маніфест 42" вимагав в Офісу генерального прокурора України та Київського апеляційного суду:

  1. Застосувати до прокурора Володимира Віннікова, який привласнив більше 4 мільйонів гривень, вилучених ним у кримінальній справі, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
  2. Провести комплексну перевірку наявності вилученого у підприємців майна та коштів у місцях зберігання і прозвітувати про її результати перед суспільством.
  3. Відсторонити від займаної посади батька Володимира Віннікова, Миколу Віннікова, який працює прокурором Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальних провадженнях Офісу генерального прокурора України і може впливати на хід слідства, в якому звинувачуваним є його син.
  4. Провести комплексну перевірку Голосіївської окружної прокуратури та притягнути до відповідальності осіб, які відкриттям необґрунтованих справ системно тиснуть на підприємців з корупційною метою.


Також учасники руху, звертаючись до президента Зеленського, вимагали:

  1. Поновити мораторій на обшуки та арешти рахунків бізнесу, якщо справа не стосується національної безпеки.
  2. У разі подальшого невиконання Офісом генерального прокурора рішення РНБО, введеного в дію Указом Президента 21/2024 ("Про невідкладні заходи із забезпечення економічної безпеки на період дії правового режиму воєнного стану") від 23 січня 2024 року, протягом трьох місяців поставити питання про особисту відповідальність за це генерального прокурора Андрія Костіна.


 


Також "Маніфест 42",  ГО "ГР Автомайдан", ГО "Вільне покоління"  пришли під будівлю Офісу Генпрокурора та подали звернення до генерального прокурора Андрія Костіна з проханням протягом 10 днів провести зустріч з представниками ОГП. 











 В 15.30 відбулася зустріч з Саницьким Євгеном - Начальником другого відділу управління процесуального керівництва досудового розслідування та підтримання публічного обвинувачення генеральної інспекції ОГП який запевнив щодо не упередженності розслідування зі сторони ОГП. І повторної ініціації прокурором арешту Віннікова в найблищий час.  Представники Маніфест42 повідомили про необхідність зустріч по ходу справи кожні 10 днів.  


Маніфест 42 протестував під Апеляційним судом та Офісом Генпрокурора
Маніфест 42 протестував під Апеляційним судом та Офісом Генпрокурора

Нагадаємо, раніше громадський рух "Маніфест 42" вимагав застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до прокурора Голосіївської окружної прокуратури Володимира Віннікова, за привласнення понад 4 мільйонів гривень, вилучених ним під час обшуку вдома у бізнесмена Олександра Міхновця.

Апеляційний суд Києва ухвалив рішення не змінювати запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання прокурору Володимиру Віннікову.

Громадський рух "Маніфест 42" був створений у червні 2023 року. Метою руху захист 42 статті Конституції, яка гарантує право на підприємницьку діяльність.

Як зазначається, на сайті руху "Маніфест 42" консолідує зусилля громадян, організацій, підприємств, органів державної влади для забезпечення прогресу за трьома напрямками:

  • Створити інфраструктуру для оперативного реагування органів влади, ЗМІ, громадськості та міжнародної спільноти на загострення проблеми рейдерства й інших форм тиску на бізнес.
  • Створити інструменти суспільного осуду та персональної відповідальності учасників рейдерських атак та інших форм тиску на бізнес.
  • Домогтися на час дії воєнного стану законодавчого обмеження всіх форм тиску з боку державних силових структур та інших органів влади на бізнес у справах, які не стосуються національної безпеки. Джерело: https://censor.net/ua/p3509551


    The demands of the public movement Manifest 42 regarding the case of prosecutor Vinnikov

     

    General Prosecutor's Office of Ukraine and the Kyiv Court of Appeal

    1. Choose a preventive measure in the form of custody of prosecutor Volodymyr Vinnikov, suspected of embezzling over 4 million hryvnias, arrested in criminal proceedings against the Medinova company.

    2. Dismiss from office the father of Volodymyr Vinnikov, Mykola Vinnikov, who works as a prosecutor in the Department of Oversight of Laws in Criminal Proceedings of the Office of the Prosecutor General of Ukraine and can influence the course of the investigation in which his son is accused.

    3. To conduct a comprehensive inspection of the Holosiiv District Prosecutor's Office and bring to justice those who, by opening unfounded cases, systematically put pressure on entrepreneurs for corruption.

    4. To carry out a comprehensive check of the availability of property and funds seized from entrepreneurs in places of storage and to report on its results to society.

    President of Ukraine:

    1. Reinstate the moratorium on searches and seizures of business accounts, unless the case concerns national security.

    2. In case of further failure by the Prosecutor General's Office to implement the decision of the National Security Council, put into effect by Presidential Decree. 21/2024 of January 23, 2024, within three months, raise the question of the personal responsibility of Prosecutor General Andrii Kostin.

     

     

     

     

     

     

    13.09.2024

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віджати X-park. Друга спроба. Трубіцин з ДБР.

Невідомий Автомайдан (невідомі епізоди Євромайдану)

Без ствола у парк не заходимо. Парк “Нивки” в м. Київ: безпека простору.