База 4.5.0. інноваційний реабілітаційний центр для поранених військових.

 

Герою, ти нам потрібен не тільки на полі бою. 

Інноваційний реабілітаційний центр 4.5.0. для поранених військових. 


Від серфінга до дронів 
Інновації для військової реабілітації


1. Фізичне та псіхологічне відновлення  за допомогою водних  видів спорту 

( серфінг, бодідраг, SAPсерфінг, плаваня, байдарка ).

2. Друга військова професія для допомоги фронту - авіасимулятори, школа дронів,  аватар центр - Пандора.  


3. Зустрічи , пікніки, нетвокінг, 

знайомства, спілкування, інтертеимент, сімейні свята “плече побратима”  (багуш). 



4. Активний відпочинок, оздоровчи розваги, (петанк, баскетбол, волейбол, риболовля) 



5. семінари, тренинги, местеркласи, навчання, нова профессія, 


6. Унікальні інноваційні методики реабілітації . SPA процедури, зимове плаваня, закалюваня,сноукейблтюбінг, метапи,  каністерапія 


7. Змагання та турніри серед поранених , всеукраїнський чемпіонат “Звитяга нескорених” . 


долучайтеся до спільноти по посиланню

8. Розбудова нової інклюзивної локації. Безбарьерна зона відпочинку на воді, катери, басейни, та зони рекреації  для поранених . 


Герою, ти нам потрібен не тільки з полю бою.


Ось вже пятый сезон команда X-park та  волонтери  Інноваційного реабілітаційного центру 4.5.0.  супроводжує фізічне і психологічне відновленя поранених військових, адаптацію до цивільного житя. Реабілітологи та інструктора підбирають прогресивні методикі відновленя під особливості  військових з інвалідністю та ампутантів ,  створюються нові майданчикі для тренувань,  спілкуваня, психологічної розгрузки,  розважальні активності на воді та інклюзивні види спорту. видео тут. 

 Проведеня змагань серед захісників з постфронтовими травмами "Ігри нескорених" та " Kozak Challenge" дають потужний імпульс на спортивну підготовку захісників та досягненя цілі - перемоги в змаганях.   Війна постійно додає поранених захісників, які потребують нашої уваги та допомоги у відновлені психічного та фізичного стану, особливо це стоюється молодих воїнів хлопців та дівчат, для якіх поранення вводить в роспач та депресію. 


Особливостью цього етапу війни з росією стала велика кількість пораненого цівільного населеня.  Використовуя тактику випаленої землі рашисти щильними авіа та артударами знищують цілі міста з мирними мешканцями. Поранені жінки, діти та люди похилого віку потребуют додаткові рішеня по безбарьєрності від дитячих інклюзивних зон до спец пандусів доступа в воду, обладнаня завантаженя на катери,  аеротруби  і другі спортивні об єкти. В осинньо-зимовий термін найбільш популярним серед поранених захісників та іх сімей став СПА центр Пінгвіни Бази 4.5.0 в Xpark.


  
 Такім чином, з початком повномасштабної війни з росією 2022 року країну захлеснула нова велика хвиля поранених що  потребує розвитку більш масштабної розбудови  безбарьєрної інфраструктури міст та створення реабілітаційних центрів з високою пропускною спроможністью. Презентація 


Разом з проектом інноваційного реабілітаційного центру “База 4.5.0.” для  поранених військових та людей з вадами  готується Аватарцентр “Пандора” для навчаня та тренувань сучасною зброєю та  війн дронів.


Сучасна війна - це бойові дрони управляємі дистанційно пілотами з бункерів. Професійні поранені військові та люди з вадами відмінно справляються з керуванням дронами, роботами  та БПЛА.



Під егідою Фонду оборонних інноваційних технологій "FreeGeneration"  Благодійного фонду “Нове відродження України”,  Спортивного комітету УкраїниУкраїнською федерацією вейка", та ще 12 організацій на базі Києвського спортивного парку Xpark створюється Інноваційний реабілітаційний центр 4.5.0. для поранених військових

Наше тверде переконання що для постфронтової реабілітації у тому числі ПТСР,  необхідно підбирати емоційний фанові види спорту та активностей, якій не потребують великих фізичних навантажень та виснажливих тренувань. Азарт, Адреналін та естетична насолода повинні домінувати у виборі видів спорту для наших поранених бійців.



Залежно від травм та ампутацій хлопців треба ділити на групи. Іноді наявність рук і ніг, але з кантузією або пораненнями в живіт, травми спини та шиї призводять до меншого функціоналу, ніж у хлопців без кінцівок.


Найбільш привабливими жарким літом стали

- Плавання

- Сап серфінг

- Вейк Серфінг

- Вейк на канатній дорозі

- Драгонбот

- аквабайк

- дайвінг


На березі та в осіннє весняне демісезоння популярними стали
- баскетбол
- волейбол
- Футбол
- настільний теніс
- Аеротруба
- Петанк
- Корнхол
- Дискгольф
- Лучно арбалетний тир
- Батути, слеклайн.
- флорбол
- гольф
- рибна ловля
- авто, авіа судномодельний спорт
- картинг

В восени та холодне демисезоння База 4.5.0 в X-Park відкрила новий формат реабілітації поранених військових та їх родин СПА центрі пінгвіни.

- СПА процедури
- мастеркласи ЗОЖ
- психологічна реабілітація, дозвілля, спілкування,
- загартування в річці та зимове плавання
- сауна з арома- та хромо- терапією,
- масаж, скраби та паріння
- чаї, сушки варення та мед



Взимку чудово підходить

  • тюбінг за канаткою

-  сноуборд за канаткою 

- лижі за канаткою   

- тюбінг 

- волейбол критий 

- керлінг на льоді

- зимова рибалка

- моржування 

- сауна СПА 

- квадроцикли

- конькі 

- хокей

- дронодром

- шерп 

- тир

- лучно арбалетний тир



Більш рішучі хлопці пробують флайборд, лонгборд, скейтборд, електросигвеї, квадроцикли, вело, роуп та банджо джампінг, пеінтбол, лазертаг.


Але для повноцінної реабілітації та позитивного емоційного часу проведення зняття психологічних пост військових травм найкраще створити інклюзивну зону цих інноваційних видів спорту. Продуманий проект із паркуванням для спецтранспорту,

Мальдіви для поранених 








 правильним безбар'єрним під'їздом, спуском у воду, системою навантаженням на катери та сапсерфи, зоною чила та релаксу з водними гамаками, батутами, гойдалками та іншими видами активного відпочинку на воді.



Решта видів спорту має бути поруч на доступній безбар'єрній відстані. Ветерани з інклюзією об'єдналися та розробляють проект цієї спортивної зони та шукають підтримку. У майбутньому ця локація у Xpark має стати взірцем для клонування по всій Україні. І хлопці серйозно працюють над концепцією створення системи цифрового інклюзивного безбар'єрного туризму.

Проект дуже масштабний, соціальний та корисний. Якщо є бажання приєднуйтесь, координати хлопців та волонтерів в описі. Усім здоров'я та фана. Проект ПЛЕЧЕ ПОБРАТИМА - завжди яскрава подія для наших поранених захисників. Змагання літні


Знайомство з проектами Innovative Defense Technologies Fund «Free Generation» . Віртуальні кругові панорами та доповнена реальність в проектах Війна впритул, Touch Ukraine, зброя перемоги. Залучення поранених захісників до аватар центру Пандора, польоти на авіасимуляторах. База 4.5.0 провела яскраві турнири по петанку, та перегони на байдарках з кінотерапієй (собакотерапія). Смачний банош та уха від ГО "родини Небесної сотні" зігріла комфортом та затишком.

 Проект ПЛЕЧЕ ПОБРАТИМА - завжди яскрава подія для наших поранених захисників.

Знайомство з проектами Innovative Defense Technologies Fund «Free Generation» . Віртуальні кругові панорами та доповнена реальність в проектах Війна впритул, Touch Ukraine, зброя перемоги. Залучення поранених захісників до аватар центру Пандора, польоти на авіасимуляторах. База 4.5.0 провела яскраві турнири по петанку, та перегони на байдарках з кінотерапієй (собакотерапія). Смачний банош та уха від ГО "родини Небесної сотні" зігріла комфортом та затишком.








 Змагання поранених "Звитяга нескоренних"










Залежно від травм і ампутацій хлопців треба ділити на групи. Іноді наявність рук і ніг, але з кантузіей або пораненнями в живіт, травми спини та шиї приводять до меншого функціоналу ніж у хлопців без кінцівок.


Найбільш привабливими спекотним літом стали

- Плавання

- Сап серфінг

- Вейк Серфінг

- вейк на канатній дорозі

- Драгонбот

- аквабайк

- дайвінг



На суходолі та в осінньо весняний період популярними стали

- баскетбол

- волейбол

- Футбол

- настільний теніс

- аеротруба

- Петанк

- Корнхол

- Діскгольф

- Лучно арбалетний тир

- Батути, слеклайн.

- флорбол

- гольф

- рибна ловля

- авто, авіа судномодельного спорт

- картинг


Взимку відмінно підходить

- сноуборд, лижі, тюбінг на канатці сноукейбл

- керлінг

Важка психологічна травма часто більш руйнівлива для особистості ніж ампутація, параліч чи контузія. Є випадкі коли боєць втративши обидвіі руки, ногу та око повний оптимизму і «планів громадьє», а є цілі групи бійців «вишедшіх з оточеня» навіть без физичних вад повністю втрачають мотивацію та замикаються.


Депресія, тревоги та суіціідальні настрої дуже небезпечні для захісників повернувшихся з фронту, вона просто виключає людину з соціального житя та нажпль часто веде до алкоголізму, наркоманії та самогубствам.


Прикро, ізза психологічних розладів, втрачати героів воїнів які вміло нищили руSню та можуть і надалі крошити ворога та приносити користь суспільству.


Реабілітороги кажуть .

ПОВЕРНУВСЯ З ФРОНТУ, АЛЕ НЕ ПОВЕРНУВСЯ ДО ЖИТТЯ.


В команді ІРЦ База 4.5.0 є фахівець з психології Andrii Omelchenko, керівник Support center Atlant.

Андрій працював та навчався за фахом у США та Ізраїлі. Сьогодні це один з найпотужніших фахівців, який навчає психологів, що працюють з військовими, штатних психологів ВЧ, проводить велику роботу працюючи з Ветеранами, Військовими та їх родинами, з родинами загиблих Героїв.

В зимовий період X-Park разом з База 4.5.0 наряду з психологічною реабілітацією та СПА процедурами впроваджує для захисників та іх сімей ігрові види спорту. Виявилося що волейбол на теплому піску дає дуже яскраві емоції та вражаючий психологічний відновлюючий ефект.



РЦ база 4.5.0. поряд із психологічними заняттями запроваджує різнопланові відновлюючи програми емоційного та фізичного стану. База 4.5.0 у зимовий період окрім моржувння та спа процедур для захісників та іх сімей відкриває шотижневі турніри з пляжного волейболу у залі на теплому піску. 

Реєструємось тут https://t.me/volleyball_miXsport



Більш рішучі хлопці пробують флайборд, лонгборд, скейтборд, електросігвеі, квадроцикли, вело, роуп і банджо джампінг, пеінтбол, лазертаг.

Але для повноцінної реабілітації і позитивного емоційного дозвілля для зняття психологічних пост військових травм найкраще створити інклюзивну зону цих інноваційних видів спорту. Продуманий проект з паркуванням для спецтранспорту, правильним безбар'єрним простіром, спуском у воду, системою посадки в катери і сапсерфи, зоною чила і релаксу з водними гамаками, батутами, гойдалками та іншими видами активного відпочинку на воді.

Решта видів спорту повинні бути поруч на доступній відстані. Ветерани з інклюзії об'єднались і розробляють проект цієї спортивної зони та шукають підтримку. В майбутньому ця локація в Xpark повинна стати зразком для клонування по всій Україні.


 І хлопці серйозно працюють над концепцією створення системи цифрового інклюзивної безбар'єрного туризму.

Проект дуже масштабний, соціальний і корисний. Якщо є бажання приєднуйтесь, координати хлопців і волонтерів 

Запрошуємо донорів та меценатів до фінансової дополмоги з розбудові реабіліьаційного центру. https://freegen.fund/reabilitatsiya-invalidiv-viyny#process

Плейлист з відео по посиланню


Презентация парку тут

Сергій Храпко   https://www.facebook.com/profile.php?id=100001799384204
Юлія Цепун. https://www.facebook.com/JuliaTsepun


За підтримки
https://freegen.group/ https://freegen.games/ https://mixsport.pro/ua https://kyivmaps.com/ #FreeGenGroup 

#KyivMaps

Новини в соцмережі Facebook посилання тут

https://www.facebook.com/freegen.fund/

Сайт фонду IDTF FreeGeneration (дронкупол) посилання тут

https://freegen.fund/drone

Innovative Defense Technologies Fund «Free Generation»

#ДронкуполМуромець

#DroneDomeMuromets

Статті по темі

https://zozulpalevo.blogspot.com/2022/08/450.html

https://zozulpalevo.blogspot.com/2023/03/innovative-rehabilitation-center-base.html

https://mixsport.pro/blog/innovacijno-reabilitacijnij-centr-baza-450

https://zozulpalevo.blogspot.com/2024/03/51.html

https://zozulpalevo.blogspot.com/2023/09/450.html

https://zozulpalevo.blogspot.com/2023/11/blog-post_20.html

Відеоплейлист база 4.5.0

https://youtube.com/playlist?list=PLt6sgZdeU1z96txL4i05od2S5-5Nx-OhC&si=xjN8nEjzQhu_HElO

Презентація 4.5.0. 

https://docs.google.com/presentation/d/1A4pCnH2jN3keAolgFJjnfr7V-bY0yB9Mk8mMGOOuhCY/edit?usp=sharing

англійська версія

https://docs.google.com/presentation/d/1FOi-OIAKUhXAAfMvzimeo6PlfnkR4Pihc-nEst0bXFk/edit?usp=sharing


мережі 

https://www.facebook.com/xpark.kyiv.ua/
https://www.facebook.com/yzozul/

https://www.facebook.com/base450



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віджати X-park. Друга спроба. Трубіцин з ДБР.

Вейкпарки світу та боротьба українських інвесторів з владою . Зозуля Ю.

Невідомий Автомайдан (невідомі епізоди Євромайдану)